lördag 10 oktober 2009

En ko och ett elstängsel

Jaha, “Svenskarna är på väg hem”? (Svd; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3632411.svd).

Vi pratar alltså om några som hittat svenska pass i Cornflakespaket. De är på väg ”hem”, eller kanske rättare sagt till sin fristad, där de kan planera flera resor för att ”studera koranen”, eller vad det hette, när de stackars ”svenskarna” blev tagna på vägen till talibankontrollerat område.

Sedan frågar man sig vad den här lilla historien kostat svenska skattebetalare. Eftersom man nu inte behövde betala deras flygbiljetter ”hem”, undrar man vem som tar notan för 6 som åkte dit för att förhandla med myndigheterna. Alltså traktamenten, flygkostnader, hotellkostnader och ?

Låt oss gissa att svensken ”Ghezali” med kompisar, ånyo inom något år kommer att hamna i en liknande situation.

En ko som går mot ett elstängsel kan konstatera att det gör ont och håller sig borta från stängslet. Men det är klart att om man är dummare än en ko, går man emot stängslet igen, och igen, och fattar inte vad som gör ont, eller fattar att man ska hålla sig borta från stängslet.

Är Clark Olofsson ute förresten?

Add: Tänk vad märkligt att länken ovan inte funkar till SvD...man tillåter alltså inga kommentarer eller blogglänkar till artikeln. Tänk vad konstigt.
Annat hade det varit om det varit Silvias nya hattkollektion. Då hade man väl både fått rösta på vad man tycker om den, kommeterat och bloggat hur mycket som helst.

Inga kommentarer: