tisdag 17 november 2009

Nästa avsnitt...

Detta blogginlägg spinner vidare på ämnet om Migrationsverkets vånda med att antalet asylsökande barn ökat drastiskt de senaste åren. Jag har snokat lite och kommit fram till följande på Mirgationsverkets hemsidor, och gällande asylsökande barn. År 2006, kom det 820, 2007 – 1264, 2008 – 1510, och till den 6 Nov i år, 1766. Extrapolerat borde det alltså totalt bli ca 2100 år 2009.
Vi pratar alltså om en ökning på drygt 150% på fyra år.

Man frågar sig givetvis hur det är möjligt att inte Migrationsverket slagit larm om denna ökning och vidtagit åtgärder. Det är ju helt uppenbart att denna ökning inte är en enstaka och enskild händelse, eller att det inte finns någon bakomvarande orsak. Man borde alltså för länge sedan när en sådan här ökning började, sökt dess orsaker. Man har alltså tullen och polisen, till sitt förfogande varande statliga, men man har inte rört ett finger. Man har alltså tusentals poliser på gatorna som kollar hastigheter, bilbältesanvändning, nykterhet och mönsterdjup på bildäck, men man kan inte avdela resurser för att utreda varför man har en sådan tydlig ökning i antalet ensamma flyktingbarn. Det finns väl minst sagt anledning att misstänka att det rör sig om en organiserad flyktingsmuggling. Ansvarigt för att om detta inte utretts är dock inte polisen och tullen, utan Migrationsverket och ytterst Hr. Billström.

Man ska ha klart för sig vilka enorma belopp detta kostar samhället, jag har sett att t.ex. Attendo Care får ca 2000kr för varje barn per dag som man tar hand om.

De flesta kommer från Somalia, Afghanistan och Irak. (Källa Migrationsverket igen).Här har vi ytterligare en märklig sak. Hur är det möjligt för desperata flyktingbarn att transportera sig från Afrika och Asien, utan att undgå upptäckt, om det nu inte är organiserat? Om man flyger till något av dessa länder, är det minst ett byte varvid passen kontrolleras, och det är alltså uteslutet att de kommer till Sverige utan identitetshandlingar såvida de inte avsiktligt slängt dem.

Om transporten sker via långtradare snackar om passage av dussintalet gränser, och då vore det märkligt om inte någon på vägen uppmärksammar detta, och vidare är det då uppenbart att vi pratar om organiserad smuggling. Sedan finns det bara båt kvar, d.v.s. att de smugglas till Sverige med fartyg som kommer hit, men skulle detta uppmärksammas av svenska myndigheter, kommer redaren antagligen svartlistas, varför detta är ett osannolikt transportsätt i synnerhet in i Sverige.

Under alla omständigheter och med den ökning vi pratar om är det i alla fall uppenbart att denna smuggling av flyktingar är organiserad. Det vore rent naivt att tro annat.

Det handlar alltså inte om flyktingar utan om personer som betalt för att bli transporterade just till Sverige.

Sedan har vi åldergruppen, enligt Migrationsverket handlar det om pojkar i åldern 16-17år. Märklig ålder eller hur? Hade de varit 18år hade de rubricerats som ’män’, men nu pratar vi om barn. Men eftersom de nu kommer till landet helt utan papper, är det ingen som egentligen vet hur gamla de är, åxå en aning märkligt faktiskt, d.v.s. att flyktingströmmen för denna ålderskategori ökar så drastiskt.

Märkligt nog dyker tydligen andra släktingar vanligtvis upp till det stackars ’flyktingbarnet’ kort efter att uppehållstillstånd beviljats av Migrationsverket, och de måste ju åxå få bo i Sverige. Det kallas tydligen ”Ankarbarn” – man slänger ut ett ankare och sedan är det bara för andra anhöriga att hänga på trossen, och även de får uppehållstillstånd. En aning märkligt, eller hur?

Som sagt, att inte Migrationsverket uppmärksammat detta är en form av grov försummelse, som hr. Billstöm är ansvarig för ytterst.

Så alltså har man betydligt fler av dessa ’ensamkommande barn’ att ta hand om än vad man kalkylerat för, och desperationen stiger. Självklart ställer Malmö i ledet för att ta emot mest ’flyktingbarn’ varandes en röd kommun. Detta är ett smart drag, eftersom man avser att via bulvanföretaget Attendo Care inkvartera ’flyktingbarnen’ i Vellinge.
Givetvis protesterar hr. Ljungman i Vellinge varandes demokratiskt vald av de som bor i Vellinge, men det spelar ingen roll – Migrationsverket och Billström är desperata, och springer till partiledningen som skickar terriern och springpojken Schlingmann, i aktion. Han tvingar alltså hr. Ljungman att krypa till korset och mediadrevet kopplas in, med allt från svammel om solidaritet till idiotiska undersökningar som helt ostatistiskt visar att egentligen vill nästan alla Vellingebor ta emot dessa stackars ’flyktingbarn’. Ni vet, beställer man en statistisk undersökning, får man vad man betalar för. Man biter ju inte den hand som föder en… http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3811037.svd

Alltså blir saken att utmåla hr. Ljungman som boven i dramat och varandes osolidarisk, både mot regeringen/Migrationsverket samt de stackars ’flyktingbarnen’. Billström är givetvis inte ’av kroken’ förrän han hittat plats åt alla dessa stackars ’flyktingbarn’, så efter att ha statuerat ett skrämmande exempel genom att tilldela hr. Ljungman ett jobb han definitivt inte vill ha, (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3807407.svd), skickar man ut ett brev till samtliga kommuner där man hotar om att ”…Om inte kommunerna själva nu visar en god vilja kommer landets kommuner att få se mer av statlig styrning.”.
Alltså: ta emot dessa stackars ’flyktingbarn’ så många ni kan, annars kommer vi ändra kommunallagen. (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3792097.svd)

Att ingen reagerar på detta flagranta brott mot den nuvarande kommunallagen och ett fall för KU, är för mig en gåta.

Att ingen inser att det ursprungliga felet begåtts av Migrationsverket/Billström, är för mig en gåta.

Att Malmös socialdemokratiska politiker klarar sig från att dö av skrattanfall, är för mig en gåta.

Att man inte utlyser allmänt val i Vellinge kommun i denna fråga, är för mig en gåta, men det kanske man inte törs med terriern Schlingmann som någon bussat på de som yttrar sig eller protesterar. Tro inte att det är demokrati som gäller - det är partipiskan.

Med dylikt handhavande av flyktingpolitiken, skulle det inte förvåna mig ett dyft om SD får mycket fler röster i nästa Riksdags- och Kommunalval än någon anat. Folk är inte någon ’dum valboskap’ som de etablerade partierna uppenbarligen tror.

En gammal lärare jag hade för länge sedan, och med mycket lång erfarenhet sade en gång; 99% av de som kommer till detta land och utger sig för att vara flyktingar, kommer hit av enbart ekonomiska skäl. Men åren har jag börjat inse att han faktiskt hade helt rätt.

Inga kommentarer: