torsdag 21 januari 2010

Är Sverige 40% av EU?

Jag har ju bloggat en del om flyktingpolitiken, och idag dök det upp ytterligare en komprometterande artikel i SvD: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/afrikas-horn-nytt-svenskt-flyktingfokus_4121985.svd.

I detta fall handlar det uppenbarligen om riktiga flyktingar, d.v.s. inte de ”ensamkommande flyktingbarnen” som kommer hit med organiserad flyktingsmuggling och av krassa ekonomiska skäl, alltså under 2009 ca 2400st.

Enligt Dan Eliasson ska Sverige ta emot 1900 flyktingar från flyktingläger, huvudsakligen från Afrikas horn. Den totala flyktingmängden FNs flyktingkommissarie pratar om är 4800 för medlemsländerna i EU.

Men nu är det ju så att Sverige är ett litet land, eller rättare sagt har en liten befolkning i jämförelse med de flesta andra inom EU, och varför då just Sverige ska åta sig att ta emot nästan 40% av EUs totala kvot finner jag anmärkningsvärt.

För det första har vi redan en stor del av befolkningen med invandrarbakgrund, som en direkt följd av den ’svängdörrspolitik’ som tillämpats i många år.
För det andra har vi ett antal problem relaterade direkt till detta som t.ex. kravallerna i miljonprogramområdena och etablering av islamiska extremister inom dessa.
För det tredje består EU av ca 500 miljoner invånare, varav 9.3 miljoner i Sverige. Andelen flyktingar är alltså oproportionerligt hög räknat per invånare. Om dessa flyktingar fördelades per EU-invånare, skulle Sverige ta emot ca 90, inte 1900.

” –Det är en humanitär tradition i Sverige att hjälpa till.”, säger Eliasson i artikeln. Alltså samma person som varit om, och tillsammans med Billström inte gjort, eller gör ett dyft för att begränsa smugglingen av s.k. flyktingbarn. Nu hänvisar han alltså till ”humanitär tradition” vilket är ett av de dummaste uttrycken jag hört. Det innebär alltså att eftersom vi haft svängdörrar in till Sverige i en massa år, är vi korkade nog att inte sluta med detta, utan ska fortsätta att tillåta massinvandring.
Ej heller nämns något om varför inte andra stater inom EU ska ta emot flyktingar i proportion till sin befolkningsmängd. Mot bakgrunden av att just Eliasson har dörrarna öppna för ”flyktingbarnen” som uppenbarligen är en invandring av ”icke humanitär” natur, framstår hans uttalande som en ren lögn.

Som vanligt när det gäller sådana här frågor gäller det för tidningarna att bara stänka in det som notiser, och så kort tid som möjligt. Artikeln i SvD var inne några timmar, sedan ersattes den av en ”förenklad” variant med mycket mindre fakta, detta för att man inte skulle få några som helst referenser. Sedan försvann den åxå.
Som jag berättat om tidigare, detta är en mycket het potatis i svensk politik och media har fått order om att lägga locket på, och inga invandrar- eller flyktingrelaterade saker får diskuteras eller ifrågasättas. Politikerna gör för närvarande allt de kan för att flytta medborgarnas intresse till andra frågar, detta för att både marginalisera Sverigedemokraterna, samt dölja vad man håller på med. Och tyvärr även avser fortsätta med tydligen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Snart kan du lugna ner dig helt, när vi fått sharialagar i Sverige. En doktorsavhandling i Uppsala föreslår nämligen detta. Se www.cavatus.wordpress.com