måndag 4 januari 2010

Global uppvärmning?

Men var är den utlovade globala uppvärmningen? Iskyla drar in från Sibirien kan man läsa om i denna artikel; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/iskyla-drar-in-fran-sibirien_4036103.svd

Det är ett halvmeter tjockt snölager ute, det är skitkallt och elleverantören skinnar en på åtskilliga tusen varenda gång en räkning dimper ner, givetvis saltad med energiskatter, koldioxidavgifter, moms och allt man kunnat hitta på. Bilen är en förbannad igloo varje gång man ska ha den. Uppfarten ska skottas. Plogbilarna plogar igen hela uppfarten med en tjock vall. Tjocka jämra vinterkläder ska köpas till hela familjen. Skithalt på gatorna med en massa krockar och plåtskador som följd. Snöröjningen kostar en massa pengar för alla. Man behöver dubb/vinterdäck för några tusen…Kollektivtrafiken har problem.

Somrarna är lite halvljumma, och korta, om de inte regnar bort, så jag vill ha ett generellt varmare klimat! Får man beställa ca 10-15grader varmare i snitt? Jag skiter i om havsytan ökar någon meter, jag bor en bra bit över havet, och eftersom vi har en landhöjning i Sverige blir bara havsnivån som den var för kanske 100 år sedan.

Mer koldioxid i atmosfären om det hjälper! Mer växthusgaser! Mer freoner och ozon! Skrota kärnkraftverken och elda kol och olja! Förbjud vindkraft!

Men vi ska alltså tro att det är någon global uppvärmning som pågår? Det tror jag inte ett skit på. Skicka hit några sådana muppar så kan de stå i snön i minus 15 en timme i badbrallor så ska vi se om de ändrar åsikt. Har de inte ändrat åsikt får de en energisparlampa i häcken och får stå en timme till!

9 kommentarer:

Sivan sa...

Bra skrivet
VAr nyss nere på Kanarieholmarna, och hoppas verkligen att klimatkramarna har rätt. F-n vad härligt det var där nere med en liten whiskey pinne vid havskanten. Mera avgaser är nog receptet!

Bierman sa...

Väl talat! Jag tror heller inte ett skit på den globala uppvärmningen - åtminstone inte att den framkallas av människor och kossor. Om uppvärmningen kommer så kommer den oavsett vad vi gör. Men jag tror det finns större skäl att befara en ny istid, men det slipper förhoppningsvis vi som lever nu oroa oss för.

tsint sa...

Helt rätt, global uppvärmning är bara kvalificerat skitsnack som medierna gått på. Det är tid att någon börjar genomskåda detta nu...

Hans G J sa...

Det är möjligt att det finns en global uppvärmning orsakad av människans utsläpp av växthusgaser.

Men eftersom Sverige gynnas av ett varmare klimat fattar jag inte varför vi ska gå i spetsen för att minska på växthusgaserna...

Crona sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Crona sa...

Ni får hänga med bättre i svängarna. Dom körde global uppvärmning ett tag, men det funkade ju inte eftersom verkligheten inte (som synes) vill anpassa sig till klimatmodellerna som de kör i sina datorer. Så nu kallas det klimatförändringarna i stället, vilket är mycket smartare eftersom klimatet alltid är i förändring. Så nu kan forskare få sina anslag och politikerna höja miljöskatter oavsett vad som händer med klimatet, så länge det förändras - vilket det alltid gör. Bra va? Sug exempelvis på "Bidra (med dina pengar) för att stoppa klimatförändringarna". Är som att bidra till att få jorden att sluta snurra. Så nu kvittar det om det blir varmare eller kallare.

Ulmerkotten sa...

TAck för kommentarerna!

Tja, man har ju varit med ett tag, och minns alla larm som runnit ut i sanden, skogsdöden och faran med friterad mat år två jag spontant kommer på.

Jag tror åxå hela historien är nys. Är det några förändringar, så inte har jag märkt dem. Och även om det är några så kan de ju bero på faktorer man inte lyckats trycka in i programmen för klimatberäkningarna.
Skulle någon forskare hitta en naturlig orsak, kommer denne tystas, och inte få publicera.
...man kan ju inte erkänna att man haft fel och introducerad skatter och pålagor helt felaktigt, för då måste man ju ta bort dem.

bikerrog sa...

Fan vilka intelligenta kommentarer!

Inte konstigt att jorden ser ut som den gör. Att jordens klimat är väldigt påverkat av global uppvärmning är inget nys. Stora delar av arktis tex har smält undan. Kolla skinnarmos dokumentär därifrån. Sådana åsikter som ni har har bara de som vill skita i allt ansvar.
Det finns dom som påstår att förintelsen inte har ägt rum heller.

Ulmerkotten sa...

@bikerrog

Kommentarerna kanske är sannare än du tror, bara lite ironiska.

Så du VET att om det nu är några klimatförändringar, är dessa orsakade av koldioxidutsläppen och inget annat?

Eller är det "statistiken visar", "vetenskapligt bevisat", "forskarna vet", och den typen av argument som är grunden för din kommentar?