tisdag 12 januari 2010

Lex Vellinge - demokratins död

Jaha, dagen då det svenska demokratisystemet dog. Det var lite halvdött redan när den första slängen av partipiskan ven från Schlingmann och Billström för drygt en månad sedan, men nu har man definitivt använt sina maktmedel (partipiskan), för att för att tvinga Vellinge till något deras folkvalda har emotsatt sig. Kalven på offeraltaret heter Ljungman, andra till varnagel.
Man kan läsa ett nytt kapitel i denna historia, vilket är en mycket svart fläck på demokratins fana i denna artikel; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vellinge-tar-emot-flyktingbarn_4079051.svd.

Det är alltså så att Billström tydligen inte har fattat varken att dessa ”ensamkommade flyktingbarn” varken är barn eller flyktingar, utan det handlar om ren organiserad flyktingsmuggling, med ekonomiska och eller andra förtecken. Han har vidare underlåtit att uppmärksamma att denna smuggling ökat lavinartat de sista åren, och i desperation ropar han in partisekreterare Schlingmann som får hota kommunerna att om de inte tar emot dessa insmugglade personer, kommer man ändra lagen.

Vi pratar alltså inte om vilken lagparagraf som helst, utan grundlagens första kapitel och första paragraf, i vilken det tydligt är skrivet att kommunerna har självstyre Detta är texten under rubriken Statsskickets grunder:”1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.
Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.” (http://www.riksdagen.se/templates/R_PageExtended____6055.aspx).

Handlandet från Billström och Schlingmann, borde alltså omedelbart granskas av KU, enär man i det brev som skickades ut till kommunerna, direkt hotade med att ändra grundlagen, sådant agerande må ej anstå statsråd eller partisekreterare, och är i strid med konstitutionen. Vidare bör det utredas på vilka sätt, när och hur nämnda personer påverkat styrande i Vellinge kommun att agera i strid med det sitt demokratiska förtroendeuppdrag och den kommunala självstyrelsen.

”Lex Vellinge”, är alltså en ersättning av grundlagen, eftersom den inte tycks gälla statsråd som klantat till det (eller partisekreterare), och som praktiseras med partipiskan och hot och lyder; ”Gör som jag säger eller jag ändrar lagen.”

Inga kommentarer: