söndag 10 januari 2010

Propagandaapparaten på högvarv

Propagandaapparaten är sig lik. Det gäller bara att kunna läsa lite mellan raderna så ser man precis vad som nu händer. Efter ”Lex Vellinge”, d.v.s. ’lyder ni inte så ändrar vi lagen’. Har som tidigare två saker inträffat; för det första gäller ”locket på” vad beträffar flyktingpolitiken.

Man har alltså valt att, eftersom man vet hur Migrationsminister Billström ställt till det, valt att inte publicera ett ljud om den flyktingpolitik som bedrivits och bedrivs. Man har i stället valt att flytta fokus emot andra frågor.

Vidare har man instruerat media, alltså Public Service och tidningarna att inte skriva något negativt om miljonprogramområdena, invandrare eller islam. Skrivs något, ska det vara positivt och handla om att det är mycket lugnare och problemen har lösts.

Tidningarna har även fått instruktionerna om att ta in artiklar som på alla sätt smutskastar eller ifrågasätter Sverigedemokraterna (SD). Eftersom det är uppenbart att ingen törs ta diskussionen med SD i frågan, låter man ”tredje person” i artiklar publicera all typ av kritik emot SD man kan komma över. I gårdagens DN publicerades t.ex. ”Sverigedemokraterna är en ortodox minoritetsgrupp” av psykoanalytiker Tomas Böhm.
Efter att ha läst hans artikel två gånger, verkar det som hr. Böhm totalt saknar en röd tråd eller slutsats, bara lite allmän pajkastning efter att ha läst SD:s partiprogram som ”fan läser bibeln”. Detta är länken till artikeln http://www.dn.se/opinion/debatt/sverigedemokraterna-ar-en-ortodox-minoritetsgrupp-1.1023989. Men i och med att den på något sätt är kritisk mot SD är den givetvis bara att publicera.

Vidare har vi den andra typen av propaganda för att skapa acceptans för invandrare i gemen och islamsk tro och religion rent generellt. I dagens SvD hittar man alltså denna artikel http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tio-muslimer-tio-satt-att-tro_4061975.svd. Tio olika muslimer som är svenskar, kanon!
Det bara lyser humanism och acceptans om hela artikeln och ska för läsarna visa att det finns olika tolkningar av islam och alla är svenskar. Som några andra bloggare skrev ”Nu börjar kampen mot Sverigedemokraterna fan bli komisk…” och ”Sötsliskigt om muslimer.”, och det är uppenbart hur propagandaapparaten går på högvarv.
Detta genom Public Service, politiker som lägger ”locket på” och inte svarar på något, samt tidningar som styrs av sitt resp. parti samt antagligen även det latenta hotet presstöd.
Till detta ska man givetvis koppla att tidningarna innehar rätten att radera bland blogglänkar som tillåts och i synnerhet kommentarer. I detta ämne tillåts i SvD inga kommentarer, och alltför kritiska blogglänkningar raderas.

Och efter att precis ha publicerat detta blogginlägg, var det givetvis dags för DN att publicera ytterligare en artikel på acceptansens tema: http://www.dn.se/opinion/debatt/var-bild-av-muslimerna-ar-praglad-av-skaggiga-man-1.1024270
Ånyo lille medborgare - det är inte någon form av propaganda, det är information för att du ska kunna sätta dig in i ämnet. Men för balansens skull undrar man ju när man får se några kritiska artiklar om islam eller flyktingpolitiken...

Så där har vi det alltså, demokrati, yttrandefrihet och pressfrihet. Demokrati är alltså i Vellingefallet att köra över de folkvalda politikerna, låta partipiskan från riksplan vina, samt hota med ändringar av Sveriges grundlag i brevet från Schlingmann till samtliga kommuner 1 Kap. 1 och första paragrafen (http://www.riksdagen.se/templates/R_PageExtended____6055.aspx).

Att låta kommuninnevånarna folkomrösta om saken kommer givetvis inte i fråga – folkomröstningar är ju inte demokratiska, för att politikerna inte kan styra utfallet. Yttra sig får man göra (än så länge), men man begränsar spridning och länkar efter bästa förmåga. Snart kommer säkert allt som publiceras på nätet granskas och eventuellt raderas om det inte faller politikerna i smaken, för din egen skull lille medborgare…det behövs väl bara några tillägg till FRA-lagen, och de kommer säkert när programmen utvecklats klart. Och som sagt pressfriheten gäller bara om det som publiceras stämmer överens med partilinjen, och givna dekret, annars kommer piskan att vina och presstödet försvinna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vi nog snart där, tyvärr. T.o.m. P1:s Vetenskapens värld (http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2128781&BroadcastDate=&IsBlock=) ägnar ett helt program åt att t.ex. smutskasta Sverigedemokraterna och låter en motståndare (vänsteraktivist och forskare) få fritt spelrum och komma med kvasianalyser helt oemotsagd. Ska det beteckna vetenskap? Man baxnar.

Följande länk är också intressant om hur Sovjetkommunisterna jobbade (jobbar?) för att mentalt korrumpera ett folk. En avhoppad ryss berättar (http://www.dailymotion.com/video/x32cxf_yuri-bezmenov).

Det är just denna propagandamaskin svenska folket är utsatt för, en regelrätt omprogrammering. Lyssna och begrunda.

Ulmerkotten sa...

Tack cavatus!

Ska lyssna på länkarna vid tillfälle.
...och visst är det märkligt att ALLA andra nyhetsmedia i världen, förutom Public Service, tillhandahåller propaganda emedan bara Public Service har objektiv information till just dig lille medborgare? Och du har väl betalat din TV-licens?

Jolalus sa...

Under 1400 år har c:a 270 miljoner icketroende blivit mördade av Muslimska jihadister.

Islam har redan utplånat det kristna mellanöstern och det kristna Nordafrika. Man uppskattar att upp emot 60 miljoner kristna fått sätta livet till under denna erövring.

Även 80 miljoner Hinduer har mördats, vilket är hälften av alla världens Hinduer.

Islam upplevs fortfarande av många som en utrotelsemaskin med ett enda mål. Att få hela världen konverterad, och deras sätt att göra det på är med våld.

Av alla världens konflikter så står faktiskt minst 90% av kamp mellan muslimer och andra eller mot varandra.

Ismamofobin - som det numera heter - har kanske sina historiska skäl..?