tisdag 2 februari 2010

Men vad håller man på med?

Det finns fyra typer av verksamhet som polisen ska ägna sig åt och prioritera i nämnd ordning:
1. Begånga brott. Personer, företag eller egendom har avsikligt skadats. Exempel, är stölder, misshandel, mord, smuggling o.s.v.
2. Planerade brott. Man planerar att avsiktligt att utföra något under punkt 1. Planering av något som kommer att vara ett brott. Exempel är planering av rån, terroristaktioner, och annat och man planerar med avsikt att utföra något brottsligt.
3. Förhindra brott som om oturen är framme kan skada någon eller något. T.ex. fortkörningar, rattfylleri, vårdslöshet, olovliga innehav av vapen.
4. Brottsförebyggande verksamhet. Visa näsan i trafiken, på allmän plats, informera i skolor o.s.v.

Nu har man tydligen helt tappat fokus, och någon idiotisk konsult tror att polisens myndighetsutövning är någon form av förtagsverksamhet med bonusar baserat på antal nyketrhetskontroller och parkeringsböter. Detta kan man läsa om i denna artikel.

Ett annat typexempel är att man skiter i den organiserade flyktingsmugglingen till detta land, på denna länk.

Så vad faen håller man på med? Det är ingen mening med att idag anmäla en stöld eller ett brott, polisen skiter fullständing i det i den vilda jakten på blåsprov, däcksmönsterkontroller, bilbälteskontroller och andra saker som är rent larviga. Prova att anmäla ett villainbrott, stöld av en bil eller en bilstereo. Vi pratar alltså om avsiktligt begångna brott där det finns gärningsmän och stölder. Det skiter man helt i till förmån för att mäta hastigheten på Svensson som råkar köra några km för fort på landsvägen. Javisst, det kunde ha hänt något, men bevisligen har det inte gjort det, så vad är problemet? Och råkar man ha någon tiondels promille för mycket sprit i blodet är man ju nästan en mördare av små barn vid någon skola. Vart tog logiken och tänkandet vägen?

För länge sedan har polisen skylten "Samhällets skyddsombud". Det kanske är dags att byta ut den mot "Vi ska nog ta dig Svensson - pundarna och tjuvarna låter vi gå fria.". Polisens myndighetsutövning ska vara baserad på brottens skada för enskilda personer, företag eller samhället, inget annat. Nu verkar det ha blivit ett flumforum för amerikanska företagskonsulter...coaching...man börjar nästan må illa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dom tog mig för fortkörning med laser. Påstått uppmätt hastighet på en 50-sträcka var en bra bit över 70 km/h, enligt mig var den marginellt över 50. Nu är det så att laserpistolen inte genererar någon som helst form av utskrift som bevisar den påstådda hastigheten. En polis med aldrig så lite rymligt samvete kan enkelt "påverka sin lön" lite till genom att helt enkelt ljuga om den uppmätta hastigheten.

Enligt rättsväsendet är en polis gudomligt höjd över oss andra vanliga dödliga. Vad som helst som en polis kan tänkas haspla ur sig i en domstol får helt automatiskt sanningsstatus. Ditt ord, däremot, är inte piss värt.

Det här sänder mycket oroande signaler och ger vanligt folk känslan av att Polisen inte är bättre än vilket gäng flåbusar som helst som åker runt och rånar folk längs vägarna.