lördag 6 februari 2010

Omvänd politik

Man tycker att ett politiskt parti ska ha en ideologi, en röd tråd man jobbar efter i enlighet med de idéer och ideal man har för att det ska skapas ett samhälle som är bättre för medborgarna.

Det är så de ’gamla’ moderaterna fungerade. Man visste vad man röstade på, och vad som gällde både före och efter ett val. Det var detsamma med kommunisterna, man visste och vet deras grunder och ideologier om hur ett samhälle ska fungera, och de som tyckte det var bra röstade givetvis på dem.

Sedan har det alltid finnits politikens kameleonter, Folkpartiet. De har historiskt delat säng med vilka som helst bara de får en del av makten.
Korsar man en folkpartist med en kommunist får man en socialdemokrat. Och korsar man en gammal moderat med en folkpartist får man en centerpartist. Korsar man en centerpartist med en kommunist får man en miljöpartist. Slutligen, om man korsar en gammal moderat med en folkpartist får man en kristdemokrat.

Men nu har vi tydligen att göra med de ’nya’ moderaterna på högersidan. Det verkar som de har korsat sig med folkpartisterna utan att någon märkt det. Allmänt svammelflum med floskler och visioner om framtiden och inga klara besked om man ska göra eller vad väljarna röstar på. Det omvända som jag antyder i rubriken, syftar på att man verkar strunta i de politiska ideal de gamla moderaterna stod för, och i stället ägnar sig åt att anpassa den politik man för och svammelflummet efter att hitta väljargrupper som man vill attrahera för att rösta på dem. Det omvända är alltså att man anpassar sin politik efter att få maximalt antal röster inte efter den ideologi och ideal man haft historiskt. Man prostituerar alltså sina ideal i den vilda jakten på röster.

Det senaste är alltså att Reinfeldt hittat kvinnor som en väljargrupp man ska inrikta sig på, vilket man kan läsa i denna artikel; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/m-vill-locka-fler-kvinnliga-valjare_4220715.svd

Nästa steg är alltså att ändra sin politik till att attrahera kvinnliga väljare. Så vad som är att vänta vet jag inte, men mer jämställdhet, mer humanistiska frågor, mer kvinnorelaterade frågor är väl att vänta. Man har alltså sålt sin själ och blivit ett nytt folkparti i den desperata jakten på väljare nu när ett jämnt val är att vänta.

Till saken hör att man lyckats plocka in två regelsätta stolpskott till ministrar som kallar sig för moderater.
Den ena är Tolgfors som med svammel och rena dumheter fortsatt nedrustningen av svenska försvaret på samma väg som socialdemokraterna tidigare slog på. Svenska försvaret är idag ett rent skämt och om det fortsätter enligt den inslagna vägen, är det bara en tidsfråga innan björnen i öster äter upp oss. Tjafsar vi det minsta med dem kommer de som ett brev på posten, t.ex. om dumpningen av radioaktivt skit som dumpats utanför Gotland. Så här har vi en fråga som kommer att tystas effektivt. Man kan ju i sammanhanget notera att ryssarna inte kapat ett dyft på sitt försvar emedan vi knappt har en enda helikopter.

Den andra är Billström, som modest uttryckt är ’stolpe ut’. Migrationsminister, och jag har avhandlat en massa om tidigare. Kort sagt kan man säga att ha begått tjänstefel, och ovanpå detta hotat kommunerna med att ändra grundlagen om de inte sopar igen hans misstag. Himla tur för honom att konstitutionsutskottet består av politiska ledamöter och inte jurister.

Jag har tidigare röstat på moderaterna för att de haft en klar politik och fört denna. De ’nya’ moderaterna verkar som sagt bestå av stolpskott, och en politik som på intet sätt skiljer sig från folkpartiets, eftersom man verkar mer angelägen om makten ’per se’, än den politik man för och avser föra. Senast för några månader sedan skrevs det i pressen om att moderaterna börjat treva mot mupparna inom miljöpartiet. Det finns alltså inte så mycket mer att säga om de ’nya’ moderaterna än att om du röstar på dem vet du inte vilken politik de kommer att föra, och du vet inte heller vilka de kommer att dela säng med under nästa mandatperiod.

Makthungrigheten verkar helt överskugga de ’gamla’ moderaternas ideologi, ideologiprostitution för röster.

Återstår gör faktiskt bara ett parti som faktiskt är mer ’gamla’ moderater än moderaterna själva; Sverigedemokraterna. Om man inser att de inte är rasister (vilket alla andra partier gör gällande), och lär sig skilja på sak och person, samt inser vad de andra partierna håller på med, är det faktiskt det enda partiet som både har finansiering för vad de pratar om och månar om Sverige som land och kultur.

Sverige har tagit sin del av invandring, och mer därtill, vi har problem med detta, och som medlemmar i EU – nu kan vi stänga svängdörrarna i minst 20 år. Vi är tillräckligt berikade, multikultiserade, och är lite trötta på islamsk fundamentalism, snack om sharialagar, burkor, minareter och krav på oss svenskar att anpassa oss till de som kommit till detta land för att få bättre levnadsstandard på vår bekostnad, emedan sjukvården är skit, försvaret är ett skämt och utbildningen är usel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

och så har du inte ens nämnt våra usla pensioner - jag får t ex hela 5500 kr per månad! Det är tacken för att man har arbetat och inte levt på bidrag, medan de importerade pensionärerna får mer än det dubbla utan att någonsin har lyft ett finger i Sverige - jag och mina gelikar röstar varken på Alliansen eller de Rödgröna

Anonym sa...

Js, du stolpskotten är nog många flera än dem du nämnt, jag tycker att alla de som begår den ena tabben efter den andra ska avgå. Ställa sin plats till förfogande för någon med lite mera innanför pannbenet, någon som inte har den ensamma stackars hjärncellen på semester.

Ta det här med Christina Husmark Persson, som inte ens tror det de egna leden påpekar. De som fått lämna FK, har fått sin inkomst halverad, ingen har tagit någon notis om att de behövde vård. För så kunde det inte vara, hur idiotisk får man bli, folk blir väl inte friska bara för att antalet dagar är slut. Det finns operationer som går fel och måste göras om, men de måste säga upp sig från sina jobb och söka nya jobb som är lättare. Den som är sängliggande ska han bli sängprovare åt IKEA eller vad tusan är det fråga om. Nej, det här landet är på väg käpp rätt åt h-te, tur att man är gammal och förhoppningsvis som du skriver statistiskt död redan.