söndag 14 mars 2010

Bra Gudmundsson - men det är bara ytan.

På SvD’s ledarsida ifrågasätter Gudmundsson den flyktingpolitik som förs gällande de s.k. ensamkommande flyktingbarnen. Det är modigt, hela det politiska etablissemanget är rörande eniga om att man ska fortsätta på inslagen väg, d.v.s. ha svängdörrar och öppna armar till alla som kommer till detta land, och hävdar att de är flyktingar och under 18år. Klurigheten i hans artikel är att han dels ifrågasätter dessa ”barns” flyktingstatus, samtidigt som han menar att det tar resurser från mottagning av riktiga flyktingar.

Eftersom jag följt detta ämne ett tag vet jag att det egentligen handlar om en gigantisk mörkläggning av historien och ett enormt slöseri med skattepengar under solidaritetens och mänsklighetens och i detta fall falska, fana.

Grundproblemet är att människosmugglare funnit hur man kan utnyttja det svenska systemet, och Eliasson och Billström har inte täppt till hålet i tid. Billström har då tvingats springa till Schlingmann som svängt med först partipiskan över Vellinge och sedan hotat alla kommuner med att de måste vara ”solidariska - annars jävlar ändrar vi lagen” (så ni blir solidariska). Med ”täppt igen hålet i tid”, menar jag att det är Billströms och Eliassons arbete att se till att varken svenska skattepengar slösas bort, samt att se till att de används optimalt för det man vill uppnå. Vi pratar alltså om ett direkt tjänstefel eftersom det bör ha varit uppenbart för dem bägge att detta var och är ren människosmuggling av ekonomiska skäl inget annat.

Om det tog dig 5 minuter att läsa denna blogg, kan jag berätta att under denna tid har de ”ensamkommande flyktingbarnen” som kommit under 2009 samt till dags dato, kostat skattebetalarna minst 61.000kr.

Inga kommentarer: