måndag 1 mars 2010

Historien blir bara värre

Jaha, som väntat - partipiskan viner. Billströms tjänstefel tvingar landets kommuner sopa igen och ingen bättring eller erkännanden av begångna misstag är att vänta.

Efter att ha följt denna fråga några månader blir man bara mer och mer förbannad. Bakgrunden till denna historia är en mycket smutsig fläck på moderaternas flagga. Jag har tidigare bloggat om detta och detta är två exempel (länk och länk).

Alltså, för det första det handlar inte ett dyft om flyktingar eller barn. Det är män som smugglas hit av organiserade flyktingsmugglare.

För det andra kostar varje s.k. ”flyktingbarn” minst 1.2 miljoner per år. Pengar som staten betalar till kommunerna, eller företag som Attendo Care som tjänar storkovan.

För det tredje; har vi inte nog med problem med regelrätta kravaller, judeförföljelser, och har vi inte redan tagit emot långt fler invandrare än vi klarar av att assimilera i det svenska samhället?
I dagens artikel i DN på denna länk kallar men den för ”utsatt invandrargrupp”. Det är rent nys – de kommer hit av krasst ekonomiska skäl om inte värre.

Ovanpå det snackar man om ”värdigt mottagande” (Röd matta? Orkester?) - man har tvingats av Schlingmann och Billström, samt ”ett gemensamt och solidariskt grepp" och "…den svåra situation som råder i länder som Afghanistan och Somalia”. Himla märkligt att man hittar just Sverige och kan betala minst 100.000kr (3-10 årslöner i dessa länder), för att bli smugglad just från andra världsdelar. Tror någon naiv politiker att vi pratar om desperata flyktingbarn? Ja, uppenbarligen och tyvärr.

Vi pratar alltså om REN flyktingsmuggling av islamiska ankarmän som antingen kommer hit av krasst ekonomiska skäl, eller i värsta fall…tja, Somalia och Afghanistan är knappast kända för någon liberal tolkning av islam.

Men man ska tydligen vara solidarisk, hålla munnen, betala skatt och som på folkpartisternas landsmöte, applådera och jubla över att Sverige har så stor ”yta” att det givetvis finns ”plats” för dessa s.k. flyktingbarn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

och framförallt skall vi pensionärer, som får klara oss på mindre än 7000 kr hålla klaffen och jubla åt de nya svenskarna, som bara skall ha det gott!

Ulmerkotten sa...

@Anonym
Javisst! Småsmåla besparingar är att vänta, på äldrevården och pensioner. Sverige har ju en historia av solidaritet, multikulti, acceptans o.s.v.

Vi ska debattera RUT-avdrag eller något annat trams tycker politikerna.

Ni som byggt upp det svenska samhället och betalat skatt hela livetska inte behöva tåla sådant här.

Anonym sa...

Helt åt skogen, vi kan inte ta emot flera invandrare och dessa sk barn som kommer hit. De är allt bra utvecklade för att vara just barn, skäggväxt, bredaxlade ser ut att vara i 17-18 års åldern. Dessa ska vi ta emot för det är så "synd" om dem. De som finns i vårt land, alla fattigpensionärer alla arbetslösa, alla sjuka, ska de kastas ut för ättestupan så de försvinner för gott. Nej, nu får det snart vara nog, jag är inte rasist men jag anser att det måste finnas flera länder som kan ta emot dessa sk barn.

Anonym sa...

INTE ETT ENDA FLYKTINGBARN OCH ASYLSÖKANDE TILL I DETTA LAND!
DET MÅSTE VARA SLUT PÅ ATT SVERIGE SKA VARA HELA VÄRLDENS SOCIALBYRÅ. VÅRA EGNA GAMLA SOM BYGGDE LANDET LIGGER I LIKSÅR OCH TAS INTE OM HAND! VÅRA SVENSKA UNGDOMAR FÅR INTE EN CHANS MOT EN INVANDRARUNGDOM, DETTA ÄR HELT GALET.