söndag 7 mars 2010

I storebrors land

Käre lille medborgare

Du skola ej dricka alkoholhaltiga drycker, nyttja tobak, köra bil, ha rasistiska åsikter, låta bli att motionera, äta sötsaker, ifrågasätta jämställdhet och jämlikhet o.s.v.

Listan kan göras betydligt längre, så var vänlig fyll på själv.

I statens informationskanaler, och då i synnerhet Public Service, informeras vi om vad som är bra för oss, och vad vi ska avhålla oss från. En modern och uppdaterad föorm av "Anslagstavlan" fast lite mer sofistikerad. Det är information för din egen skull lille medborgare och inte propaganda. Propaganda, d.v.s. att avsiktligt styr medborgarna och deras åsikter är fult, emedan information är bra, och något som är till glädje för dig själv och gagnar samhället.

Det fungerar nämligen så i detta land att det inte finns propaganda, bara information, och det mest komiska av allt; opartisk, objektiv och saklig sådan genom Public Service. Och visst är det märkligt – det är alltså den enda informationskanalen i hela världen som tillhandahåller sådan information. Vad mer märkligt är, att alla andra nyhetsmedia över hela världen gör detsamma, men då enligt egen utsago, och det ska man ju inte tro på som svensk. Public Service är det som gäller. En aning skrattretande när man tänker på det, men mindre skrattretande när man tvingar medborgarna att betala för propagandan. Precis som i alla kommunistiska stater.

Som alla svenska medborgare vet är det bra med jämställdhet och jämlikhet, det har propagandamaskineriet basunerat ut i årtionden, och nu börjar det bli rent komiskt. Här kommer ett typexempel från dagens SvD; http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/med-magen-i-vadret-for-okad-jamstalldhet_4379969.svd#articlecomments

Ok, nu kan man ju tycka att det är en lite lättjesam och larvig artikel, och undertecknad skulle vilja påstå att det var den jäkla larvigaste artikel jag hittills sett. Men det är egentligen blodigt allvar. Om någon provar att ifrågasätta det som påstås i artikeln eller menar att allt är fjantigt, sitter ”suddagumman” ovanför kommentatorerna och raderar sådana inlägg.

Undertecknad drog in en kommentar om att hela skiten var trams och att föräldrar är kapabla nog att bestämma själva hur barnledighet ska fördelas. Suddagumman slog givetvis till. Man får alltså inte ens i kommentarer, säga sina åsikter i en sådan trivial fråga som denna och ifrågasätta strävandet mot total jämlikhet.
Bara kommentarer som går i linje med politikernas åsikter och är i linje med propagandan (alltså den opartiska informationen), tillåts.

I nämnda tidning kan man även konstatera att i kontroversiella frågor, t.ex. när det gäller invandringspolitiken, tillåts inga kommentarer eller blogglänkningar. Det sista borde egentligen vara harmlöst ur tidningens aspekt eftersom man då är ifråntagen det publicistiska ansvaret. Men trots detta ger man alltså inte medborgarna möjligheter att lämna några som helst åsikter om vad man skrivit. Man vill helt enkelt hindra medborgarna att kommunicera och utbyta information, eftersom det finns risk att denna information och detta utbyte inte är i linje med vad politikerna tycker.

Det här är en mycket skrämmande utveckling ur ren demokratiaspekt. Grundlagen stipulerar att medborgarna ska ha rätt att kommunicera utan myndighetsinblandning, och att pressen ska vara fri. Så är uppenbarligen inte fallet eftersom man ägnar sig åt censur av åsikter som inte passar, trots att de inte på något sätt strider mot lagen, och vidare kontrollerar medborgarnas kommunikation genom t.ex. FRA-lagen och datalagringsdirektivet. Man vill helt enkelt ha monopol på den information medborgarna får, för att på detta sätt kunna kontrollera medborgarnas åsikter. Vi kan snart vänta att internet förbindelser av någon anledning inte fungerar helt oförklarligt, och att länkningar inte fungerar.

Vi är idag halvvägs, och skillnaden mellan gamla DDR och dagens Sverige är minimal när slutet på den påbörjade tråden är nådd. För ”din egen skull” lille medborgare, politikerna, myndigheterna och media vet vad som är bäst för dig i vårt fina och fullt demokratiska samhälle.

Nu ska vi debattera RUT-avdrag, det har politikerna bestämt, så blanda dig gärna i debatten om en ren skitfråga.

2 kommentarer:

Sanningen sa...

Etniskt svenska män beter sig alltmer som farbror barbro, medan de männen som tillhör fredens religion inte har några problem med att vara MÄN och dra in på kvinnors rättigheter. Jag förutser att inom en 50 årsperiod så kommer nog sverige att också vara en del av "fredens rike" och då kommer svensk feminism att vara ett minne blott. Etniska svenskar förökar sig ju dessutom knappt, mycket tack vare "jämställdheten"...

Anonym sa...

Vadå, demokratiskt land, inte kan du väl mena Sverige, för det var länge sen det var demokratiskt om det någonsin varit det. Jag har alltid ansett det som en bananrepublik och det har inte förändrats. Vi får hela tiden veta av "storebror" vad som är nyttigt att äta, hur vi ska motionera, vad vi ska göra överhuvudtaget hela vårt liv. Det börjar redan i och med att barnen ska skolas in på dagis, då är det en grå ja-sägande massa. Jag har aldrig använt detta påfund för mina barn, så därför var vi annorlunda. Mina barn har jag lärt att ifrågasätta det de hör och det de läser. Det har resulterat i att ingen av dem anser att vi lever i ett demokratiskt land. Förresten det här med lobbyism i maktens korridorer hotar att urholka det lilla av demokrati som finns kvar. För riksdagsvalet är en demokrati där vi kan rösta på det/de partier som vi vill ska styra landet men i och med dess lobbyister så är det snart skit samma om vi röstar eller inte. För har man bara tillräckligt mycket pengar så kan man hyra in en lobbyist som ser till att man får som man vill. Så kalla inte valet för demokrati eller riksdag eller regering för det är så långt ifrån ordet demokrati som det kan komma.