onsdag 5 maj 2010

Dummast på länge

Här kommer en underbar artikel om att Litauen stoppar en pridefestival, som man kan läsa på denna länk:

Ok, grejen är ju denna att svenska politiker smörat för HBT folket och pridefestivaler en massa år. Man har talat på festivaler deltagit i parader m.m. och snackat om acceptans o.s.v.

Samtidigt har man varit i farten med multikuli och acceptans av islam, godkänt moskébyggen och en del politiker tyckte att man skulle finansiera imamutbildningar med statliga pengar.

Nu har vi alltså hamnat i Litauen, där statsåklagaren uppenbarligen menar att en pridefestival är inte förenlig med lagen i detta land.
Då dyker en svensk politiker upp i matchen, någon EU-minister vid namn Birgitta Ohlsson. Som finner beslutet ”Oacceptabelt”.

Samtidigt sitter åklagare i södra Sverige och tittar på några bilder av Muhammed för att utröna om publikationen av dessa är ”agg mot folkgrupp”. Det finns alltså muslimer som invandrat till detta land och kanske kan finna dessa publikationer störande. Och man kan ju komma ihåg vad som hände Salman Rushdie, och Lars Vilks.

Men nu har vi alltså att göra med Litauisk lag, och medborgarnas rätt att i sitt eget land besluta om saker. Birgitta Ohlsson må ha en hög position inom EU, och ha sina åsikter, men hur korkad får man bli? Anser hon att hon ska tvinga på befolkningen i Litauen sina åsikter och värderingar? Ska hon använda sitt EU-mandat och hot för att pracka på något som är emot deras lag, och deras tolkning av sin religion? Acceptans innebär inte bara acceptans för en liten minoritet som vill göra fjantiga manifestationer, det innebär åxå acceptans för Litauiska befolkningens religion och deras åsikter. Detta framgår även i artikeln med följande ordalydelse: ”Opinionsmätningar har visat att omkring 70 procent av invånarna i det övervägande katolska Litauen vill att paraden stoppas.”

Så då frågar man sig; Är det inte Ok, att på något sätt förolämpa invandrare till Sverige med muslimsk tro, trots svensk tryckfrihet/yttrandefrihet, emedan det är ”oacceptabelt” att inte tillåta HBT-manifestationer på Litauens gator, vilket uppenbarligen är emot både Litauisk lag och 70% av befolkningens vilja i detta land, varandes katoliker?

Är islam bättre än katolicism? Eller har vi ytterligare ett fall av flumpolitik på bästa Palme-manér där Sverige och svenska politiker alltid vet vad som är rätt? I detta fall är det ganska uppenbart vilken paradoxal situation Birgitta Ohlsson befinner sig i, och hon gör nog klokt i att stänga munnen framgent och respektera medborgare i EU och deras lagar och religion.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige följer noga utvecklingen.
Varför, låt Litauen sköta sitt.
Sverige har viktigare saker att sköta, arbetslöshet, migration, kriminalpolitik bl. a

elon

Maestro sa...

Visst f-n är det korkat. Ska en minister agera som en idiot? Vi får hoppas att något annat alliansparti får fp-rösterna..