onsdag 19 maj 2010

Kent i syretältet

Den moderate politikern Kent är himla kul att följa, eller rättare sagt hans blogg, och detta inlägg.

Efter att ha blivit bannad av honom, tar jag mig friheten att kommentera hans blogg här. Han har full frihet att kommentera, men om han inte passar sig kommer jag undanbe mig från hans kommentarer, om de inte passar mig. Tack för senast! Jag kommer i alla fall göra mitt bästa för att svara på de frågor jag får.

Men till historien:

Han och justitieministern har varit på besök på en polisstation i ett problemområde i Örebro, och det är en riktig höjdare att läsa. Problem omskrivs som möjligheter och utmaningar, på bästa politikermanér. Så det behövs inte mycket läsande mellan raderna för att inse hur illa det är ställt. Det var givetvis ett ”givande” besök, vilket innebär ”faen vilken skit vi har ställt till”.

Här kommer några höjdarcitat och uttolkade till svenska av mig.

1. ”Vivalla är ett område med ett stort ofrivilligt utanförskap. Med det följer en otrygghet. Brottslighet och drogmissbruk som riskerar att sjunka i åldrar och sprida sig.”
Det ska uttydas: Det var förbannat korkat att plocka ihop alla invandrare i samma område. Nu har vi en massa folk som inte vill integreras i det svenska samhället, och många av dem, i synnerhet yngre håller på att bli kriminella, och använder och säljer droger.

2. ”För samtidigt som utanförskapet växer så finns det mycket att bygga på.”
Det ska uttydas: Ju djupare man är i skiten, ju längre är det upp ur skiten.

3. ”I Vivalla bor många människor med unika och fantastiska erfarenheter och kunskaper.”
Det betyder: Här har vi många med lång erfarenhet av kriminalitet och narkotikahandel. Det kanske polisen, tullen eller SÄPO kan ha användning av.

4. ” Kommunalt finns det mycket att göra.”
Betyder: Eftersom vi klantat till det, kan Örebros skattebetalare räkna med att få bekosta diverse åtgärder för att få ordning på detta område. Vi kommer att ha massor med möten framgent på kommunen snacka, ha visioner och filosofera , men att minska antalet invandrare vi tar emot är inte aktuellt. Tvärtom, vi kommer att vara solidariska med Billstöm och Schlingmann och ”teckna avtal” så det står härliga till.


5. ”Att skapa bättre förutsättningar för fler att komma i jobb är grundläggande. En skola som ser och ger alla barnen chansen att lyckas är en framtidsfråga som kräver satsningar.”
Kent menar: Jäpp. Detta kommer att kosta pengar för kommunen. Vi ska försöka få de som inte vill jobba att sluta leva på socialen, men det blir svårt. Skolan är nedsliten och förstörd, och det kommer att kosta pengar att fixa. Vi får hoppas att ingen hinner eldar upp den.

6. ”Allt för att skapa en bättre trygghet för unga och gamla i Vivalla.”
Alltså; Hur det blev så här och varför vi inte gjort något tidigare vet jag inte. Men sämre kan det nog inte bli hoppas jag.

7. ”Tack vara att regeringen med just Bea i spetsen stärkt polisen och se till att det finns fler poliser så kan satsningen i Vivalla göras.”
Betyder; Vi har tvingats satsa extra skattepengar och poliser på att få ordning i Vivalla för att vi varit blåögda och korkade tidigare.

Och efter det trevliga besöket på polisstationen i Vivalla vidhåller förmodligen Kent att vi ska plocka in en ständigt ökande ström av ekonomiska lycksökare från hela världen under flaggan ”flyktingar” eller med ”flyktingliknande skäl” ge dem uppehållstillstånd och ovanpå det tillåta en stor anhöriginvandring.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrent! Stort tack för denna omtolkning av vad en politiker EGENTLIGEN säger. Vi har ju så många invandrartolkar, så det kanske är dags för politikertolkar, eftersom politikerna har en tendens att främja sig från folket och det därför har blivit så att folk egentligen inte vet vad de röstar på. Du kanske kan bli en pionjär och starta utbildningar för framtidia politikertolkar. Behovet är enormt, med tanke på riksdagspartiernas överväldigande enighet när det gäller att skönmåla det samhälle de har byggt upp.

Har försökt ställa en fråga hos nämnda Kent Persson, men svaren lyser med sin frånvaro. När det kommer till sakfrågorna och flosklerna måste lämnas därhän, ekar det betänksamt tomt från dessa tomma tunnor.

http://aktualia.wordpress.com/2010/04/05/farliga-makthavare/

Unknown sa...

Tack Cavatus! Man misstänker att politikerna har någon form av skitsnacksgenerator som de använder för att generera allt svammel och alla omskrivningar.

Ungefär som denna som är för företagspresentationer: http://www.avigsidan.com/avigsidan/pict/flosk18f.swf

Jäpp, det vore kul med en ordbok, som man kunde slå upp allt flosklande i.

Unknown sa...

@ Cavatus

Add: Jäpp så funkar Kents blogg, han läser nog allt, men svarar bara när det är klappar på ryggen av partivänner och hans fanclub.

Han vandrar vidare i strumplästen, vanligtvis med de frågor partiledningen rekommenderar, och tomheten i inläggen lyser med sin närvaro. En viss engelsk gammal herre som säkerligen är bekant, hade säkerligen sagt så här om Kents blogg: "Aldrig förr i mänsklighetens historia har så få skrivit så mycket till så många med så lite innehåll."