lördag 15 maj 2010

Mer och mer islamofob

Så nu är man på Lars Vilks igen. Det senaste, men sannolikt inte sista, som kommer att hända, vilket man kan läsa i denna artikel. Sannolikt står sig dessa militanta idioter inte till ro förrän de lyckats elda upp Vilks hus och sedan mördat honom.

Detta är ett mycket allvarligt angrepp både på honom som person, men givetvis även på svensk lagstiftning i form av tryck och yttrandefrihet. I detta land gäller svensk lag, den är baserad på den kultur vi har i det här landet, på den moral och etik som alla måste anpassa sig till för att leva här. Den är givetvis även baserad på det faktum att vi varit kristna i minst 1000år och de regler som gäller för kristendomen och protestantism.

Vad beträffar yttrande och tryckfrihet är det två av de fundament som hela vår demokrati är baserad på. Alla människor har rätt att uttrycka sina åsikter, eller publicera sina verk oavsett om de väcker någon form av anstöt, retar någon eller några, eller liknande. Detta så länge det inte strider på något sätt mot svensk lag. Historiskt är det så att olika konstverk och publikationer ofta varit stötande och eller orsakat irritation, men det är en del av både hur konst fungerar, med att tänja gränser och en del av samhällets utveckling.

Nu har alltså folk som valt att komma till detta land från muslimska länder, och hävda rätten att utöva sin tro. Min åsikt är att de har rätt att göra det, så länge det inte på något sätt interfererar med svensk kultur eller på annat sätt stör svenskar boende i Sverige. Typexempel på sådant som inte ska vara tillåtet är att ställa krav på badtider, speciellmat, krav på byggandet av minareter eller moskéer, eller att gå med niqab eller burka på allmän plats. Jag ser inte hur en muslim är en sämre sådan för att han eller hon inte har en moské eller visar ansiktet på allmän plats. Och återigen, de som har kommit till Sverige och valt att bosätta sig här må anpassa sig till de regler och lagar som gäller här.
Det betyder inte att det blir krav på att ”hoppa små grodorna”, eller äta sill på midsommarafton, men det innebär att den svenska kulturen och den svenska etiken och värderingsgrunderna är fundamentet för detta land och hur man lever i Sverige. Det innebär inte att medborgarna har rätt att gå runt som spökplumpar eller reklampelare för sopsäckar, med ansiktet dolt så att ingen kan identifiera personen. Bödlar och rånare har i vår kultur avsiktligt dolt sin identitet, men med dagens kvinnosyn stämmer det definitivt inte överens med vår kultur eller historia.

I Sverige har just Alliansen och alla andra partier proklamerat att man ska driva jämställdhet med lika lön för lika arbete, men att kvinnor ska gå runt som sopsäckar med titthål törs man inte ta upp. Det finns ju nämligen ett antal muslimer, ca 500.000 i detta land som kanske skulle finna det parti som yttrar sådana saker som mindre attraktivt vid valurnan, och därför nämner man det inte ens. Underlåtenhet och feghet är det rätta benämningen på detta.

Jag vidhåller, den som har valt att flytta till detta land må annektera vad som gäller på allmän plats i Sverige och på inget sätt hävda att de har några som helst rättigheter eller särbehandling baserad på religiös tro. Passar inte detta, är det bara att flytta till ett land vars lagstiftning passar bättre.

Nu attackerar man alltså en konstnär för att dennes verk inte passar, eller på något sätt retar eller upprör muslimer. Synd för dem! Deras problem och inte vårt, och det ger dem ingen som helst rätt att bryta mot svensk lag eller attackera Vilks. Passar det inte är det bara att sticka. I detta land gäller vår lagstiftning och de personer som inte fattar det må lagföras och sedan utvisas från landet. Är de inte svenska medborgare må de omedelbums och efter avtjänat straff utvisas till det land de är medborgare i. Är de svenska medborgare anser jag att deras medborgarskap är förverkat, då de uppenbarligen inte accepterar svensk tryck- och yttrandefrihet, och vidare är villiga att bruka våld för att begränsa den på sätt som passar dem och sin tolkning av en religion som är främmande för detta land. De må välja valfritt muslimskt land och må emigrera dit. Vi har inte bett om att bli ett land där svensk lag har lägre dignitet än invandrade personers religion. Svensk lag gäller i Sverige. Svensk lag står över religion, vilken det än vara må, inkluderade protestantism och i synnerhet religioner som kommit till detta land med folk, som av egen vilja valt att emigrera hit, så enkelt är det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan bara hålla med dig.