onsdag 26 maj 2010

Miljötalibanerna - igen

Att miljöpartister verkar leva i en annan värld än alla andra är ingen nyhet, och jag har inget emot att de lever sina egna liv på det sätt som passar dem. De sköter sitt liv och jag sköter mitt.

Men nu har vi den verkliga faran, miljöpartister med politisk makt. De är övertygade om att deras sätt att leva är det riktiga emedan alla andras är felaktigt, och det politiska mandatet ger dem rätt att styra andras liv enligt deras normer och värderingar. Vidare har de grundsynen att människan är till för samhället och inte samhället för människan, vilket är rent kommunistiskt, men till skillnad från kommunisterna har de en verklighetsfrämmande miljövision framför ögonen.

Men kombinationen är rent vansinnig och livsfarlig, eftersom de har en vision om att göra ett utopiskt idealsamhälle baserat på deras grundvärderingar av hela landet. Till saken hör givetvis att Sverige bara är en liten plutt på världskartan, så de idéer man presenterar har en helt omärkbar effekt på klimat eller miljö globalt, emedan man förlamar landets infrastuktur, fördyrar varor och sätter marknadskrafterna ur spel.

I dagens DN i denna artikel, finner man ett antal typexempel på ren idioti som följd av detta verklighetsfrämmande flummeri.

Hela innehållet är så korkat att man inte finner ord att kommentera all smörja dessa miljöpartister kan hitta på.

Men tänk dig nu en regering i vilken dessa innehar ministerposter, och kommer ställa krav på övriga ingående partier i deras frågor för att de ska rösta igenom propositioner.
Alltså, man kan tänka sig att (mp) inte gillar något förslag gällande försvaret, men de röstar med det i utbyte mot att de andra röstar med (mp) beträffande någon idiotisk pålaga på bilismen. Vilken jäkla soppa, rent utsagt.

6 kommentarer:

Sven Tycker sa...

Stockholm måste vara den enda av Europas storstäder som satsar på att öka biltrafiken i stan. Alla andra städer gör vad man kan för att minska antalet bilar i stan. Finansieringen av Förbifart Stockholm bygger ju på att biltrafiken ökar så att trängselavgifterna ökar. Om trafiken inte ökar faller finansieringen. Stockholms ledande borgerliga företrädare måste, som du själv uttrycker det, vara pårökta!

Ulmerkotten sa...

Alltså, jag är övertygad om att de sitter och skojröker, får visioner.
Grejen är åxå den att bilisterna betalar varje år massor till statskassan varje år utan att få en spänn tillbaka. Yep, jag räknade lätt in minst 30 miljarder per år, men det är antagligen det dubbla.
Samtidigt är kollektivtrafiken sponsrad av staten till ca 50%...

Utlandssvensk sa...

"bilisterna betalar varje år massor till statskassan varje år utan att få en spänn tillbaka."

Om vi räknar med 3 miljoner bilar som kör 1000 mil/år och ett bensin pris utan skatt på 3 kr tar staten in cirka:

3 milj * 1000 * 10 = 30 miljarder, ENBART på bensinskatten.

Sen tillkommer bilskatt (hur mycket? anta 2000 kr per bil, då får vi 6 miljarder) moms på bilförsäljning (cirka 200.000 bilar, kostar 200.000 kr per bil, ger 8 miljarder)

Då ligger vi på 44 Miljarder per år. Har jag missar något?

Ulmerkotten sa...

Ja, det har du säkert. Jag tuggade med en konsult som jobbade åt Vägverket om detta för en massa är sedan . Hans kalkyler var helt vansinniga. För det första är den moms bilisterna betalar på allt inte en skatt som ska räknas (?)
Sedan kostar bilisterna samhället en helt uppskattad summa i koldixoxidutsläpp(?).
Energiskatter, o.s.v. var dessutom bara baserade på....kom inte ihåg vad.

Men slutsatsen var enligt honom (Björn Abelsson), att bilismen inte betalade sina kostnader. Som ljuv musik i politikernas öron givetvis, i synnerhet miljöflummarnas.

istappar sa...

Vad är det som är så flummigt med att inse att oljan är ändlig resurs och det jävligt viktigt att vi inte pajar klimatet och miljön vi lever av?

http://flutetankar.blogspot.com/2009/07/peak-oil-och-fornekelsen.html

Unknown sa...

Att oljan snart tar slut har man snackat om i sådär 50år minst. Domedagsprofeterna har varit många.

Men det är inget fel med att vara rädd om miljön, men när det gäller koldioxidutsläppen har det ju visat sig att den "gobala uppvärmingen" kunde man inte bevisa, sedan var blev det "klimateffekter" för att man skulle kunna skylla allt "onormalt" på koldioxidutsläppen. FN:s klimatpanel har visat sig ha gissat...
Dessutom är, som jag påtalat de svenska utsläppen en så liten del globalt att det är rent sagt larvigt att tjafsa om dem.