måndag 24 maj 2010

Så trevligt då....

”Stockholm välkomnar flyktingbarn”

Visst låter det trevligt och hedervärt? Man tar hand om stackars flyktingbarn som utan föräldrar varit utsatta för krig och elände och har ingenstans att ta vägen och inga släktingar.

Om man i stället berättade bakgrunden och sanningen skulle nog SvDs läsare hoppa högt.

Saken är egentligen den, att människosmugglingsorganisationer har smugglat hit yngre män eller pojkar för en kostnad av ca 100.000kr/st. och dumpar dem sedan i landet i grupper. De kommer alltså inte ensamma utan i grupper. Alla har instruerats att kasta eller gömma identitetshandlingar, och sedan uppge att de är under 18år, för att bli klassade som barn.
I stort sett alla kommer från samma länder, Somalia, Afghanistan, Irak och det är uteslutande män/pojkar. Någon har alltså betalat 100.000kr för att få personen smugglad från en annan världsdel, hundratals mil, och över dussintalet gränser just till Sverige, så man undrar ju hur desperata flyktingar de verkligen är.

Givetvis finns det inte en enda släkting dessa ”barn” känner till att kontakta, och det är bara att vänta tills PUT beviljats. Sedan, och som av en ren händelse, hittar märkligt nog en stor del av dessa "barn" sina släktingar, och de kommer hit omedelbart i gruppresor som ”anhöriginvandring”.

Sedan kan det ju diskuteras om det är barn eller inte vi pratar om. Eftersom de inte har några identitetshandlingar vet man inte hur gamla de är, men i Norge lät man läkarundersöka dem och då kom man fram till att ca 90% var över 17 år. Men att läkarundersöka dem i Sverige har inte kommit på tal.

Men detta är inte gratis om nu någon trodde det. Staten betalar drygt 1.2miljoner per ”barn” och år till de kommuner som ”ställer upp” och tar emot dessa ”barn”. Trots detta har det varit så svårt att hitta kommuner som varit villiga att ta hand om dessa ”barn”, att partisekreterare Schlingmann har skickat ut ett brev till samtliga kommuner i landet, vilket gjordes efter Vellingeincidenten, med ett direkt hot om att alla måste ställa upp efter bästa förmåga och vara ”solidariska” som det heter. Sker inte detta kommer man ändra lagen så att kommunerna tvingas ta emot så många flyktingbarn som regeringen bestämmer. Så mycket för kommunalt självbestämmande…

Till saken hör att i stort sett alla länder inom EU har avslöjat denna människosmuggling, och stängt sina gränser. Som ett resultat av detta blir trycket givetvis hårdare på Sverige. Man kan alltså konstatera att just denna ”flyktingkategori” ökat lavinartat de senaste åren, 2009 kom 2250 ”ensamkommande flyktingbarn”, och 2010 räknar man med ca 3000.
Någon kallade dessa ”ensamkommande flyktingbarn” för ”gruppsmugglade muslimska ankarmän”, och det är faktiskt en korrektare benämning.

Så ta och läs artikeln igen, och lägg märke till alla trevlighetsfloskler och kommunsolidaritet. Man kan även notera att de drygt 1.2miljoner staten betalar för varje barn/år, räcker för inkvartering på Grand Hotel i Stockholm, så det är väl där en del ska inkvarteras.

Man kan även, och som vanligt notera att SvD raderar kommentarer till artikeln som inte instämmer i hallelujahkören. Blir det för många som är negativa kommer kommenteringen att stängas av. Ej heller ska man förvånas om länkningar t.e.x. till denn blogg försvinner...märkligt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

det mest effektiva hade nog varit att inkvartera dem på Grand Hotel! Då skulle de ju direkt mysa med riksdagspolitikerna och de kunde bry sig om dem efter sin arbetsrika dag

Anonym sa...

Jag har också reagerat över dessa sk barn, som jag tycker mera likanr unga män. Det är för mig kontigt hur dessa "barn" har råd att ta sig till Svergie. Nej, stäng gränsen för den typen av invandring och låt dem komma hit som kommit via Röda Korset eller FN. Jag är så himla less på alla dessa sk krigsflyktingar så det står mig upp i halsen. De är inte fattiga om de kan köpa sig en flygbiljett för att ta sig till vårt land.

Ulmerkotten sa...

Jäpp, de är ekonomiska invandrare inte flyktingar eller barn. Helt klart enligt FN:s regler.

Men förutom dessa muslimska ankarmän, tar Sverige emot s.k. kvotflyktingar, vilket är riktiga flyktingar, inget snack. Senast det hände för några månader sedan kunde en stolt Eliasson meddela att Sverige skulle minnsann ta 40% av EU:s alla kvotflyktingar. Är Sverige 40% av EU, och har vi inte redan problem så det räcker?