tisdag 29 juni 2010

Förolämpad!

Sällan har jag blivit så grovt förolämpad! Jag körde "Valkompassen" två gånger, ena gången blev jag folkpartist, och andra gången centerpartist.

Har de som gjort denna ingen skam i kroppen? Björklund klargjorde på senaste, och jag hoppas deras sista, "landsmötet" att Sverige var ett så stort land att vi har plats för alla som vill komma hit. Det möttes av stående ovationer.

Maud Olofsson blev utskåpad totalt av Jimmie Åkesson, i en debatt i höstas, och sedan dess har ingen vågat debattera med SD, och man gör vad man kan för att tysta både SD och invandringsfrågor.

Så hur i h-vete fick man ihop att jag skulle vara folkpartist eller centerpartist? Jag kommer stolt att rösta på SD, varandes svensk sedan åtskilliga generationer. Men det kanske man måste be om ursäkt för, eller?

Så var är alternativen som pekar på SD i testen? SD är ett fullt valbart alternativ, som dessutom enligt de senaste opinionsundersökningarna kommer in i riksdagen.

Eller är det PK-gänget på tidningen som bestämt att man bara kan bli anhängare av något av de partier som idag har mandat i riksdagen?

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag "lyckades" bli SD i testet men vet inte hur alliansen hamnade långt ner på listan..

Ha det!!

Crille sa...

Efter att "förvånansvärt" många visade sig bli sverigedemokrater har man nu gjort om dessa test. Därav ditt nedslående resultat. Manipulationen är i full gång före valet, som du säkert förstår.

www.korta.nu/jc

daniel sa...

Ja, du måste be om ursäkt för att du röstar på sd. Till alla oss svenskar svenskar som får skämmas om de kommer in i riksdagen. Och eftersom sd:s politik ändå bara är kohandel så torde det vara alldeles för lätt att bli det i testet.

Ulmerkotten sa...

Men frågorna beträffande försvarspolitiken då? Var var de?

Är alla så rörande överens om att vi inte ska ha något försvar att de inte platsade?

Cavatus, javisst är det så. Helt uppenbart att man manipulerar för att tvinga in väljarna i de gängse blocken.
När ställde en rumsren politiker upp i debbat med en SD-politiker senast?

Karl sa...

Blev 65 % SD i testet, tänker själv rösta Moderat. SVDs Test uteslöt dock många mer svårdefinierade och heltäckande frågor, som t.ex ekonomi, EUs framtid eller statens makt i samhället. Sådant som definierar ens syn på politiken i helhet.

Anonym sa...

Är du helt säker på att dina åsikter är helt i linje med ditt "drömparti" Sverigedemokraterna, eller är det kanske så att dina åsikter kanske egentligen är mer Centerpartiet? (Vilket iofs skulle vara extremt skrämmande...).

Det är bara skitsnack att de här "valkompasserna" skulle vara manipulerade, antingen är man för eller emot eller delvis åt entdera hållet vilket matchas med respektive partis agenda och vips så har man en sympati-match! Hur skulle man manipulera det? Genom att automatiskt dra ner SDs utfall med ett par procent?

Däremot tycker jag du borde ut och resa lite i världen och skapa dig en vettig uppfattning om vad som händer i verkligheten. Bara för att du liksom så många andra sympatisörer till det skrämmande partiet (ja det är skrämmande för att de får så många trögtänkta svenskar att förbli trögtänkta istället för utildade) ENBART ser invandrarna till källan till alla problem och att vi BARA ska bry oss om vad som händer inom Sverige så är det kört redan innan vi börjat.

Vi lever i ett globalt samhälle och det påverkar oss vare sig vi vill eller inte. Sen behöver vi inte låta alla som vill komma in i landet, det säger jag inte. Givetvis ska det stoppas fler vid gränsen som ändå inte avser jobba eller behöver hjälp så att vi undviker situationer som de i Malmö, Södertälje och Landskrona för att nämna några.

Läs på lite bättre och inse att Sverigedemokraterna kanske inte har ett så idealt läge som du kanske tror.

Anonym sa...

SD är inte något drömparti. I min hemkommun tog de två platser på marginalen i fullmäktige och röstade igenom en sossebudget och fällde en borgerlig majoritet. Detta åstadkommet har de sedan inte visat sig. Någon mer än jag som drar slutsatsen att en röst på SD är en röst på Mona?

Anonym sa...

Det var i och för sig intressant. Jag är således enl. valbarometern Kristdemokrat. Har inte tidigare stött dem med min röst. Det har varit M de senaste valen.
OK, man är inte sämre karl än att man kan svika en gammal vän, för nya bekantskaper.
För kommunister och statkramarsocialister kan det aldrig bli tal om.

Anonym sa...

Att rösta på ett intolerant och trångsynt parti, ursvensk eller ej, är en total skam. Jag som svensk skäms för dig (vilket du också borde), framför allt blir jag rädd. Som någon skrev tidigare; res och utbilda er så kanske ni inser att er världsbild inte stämmer överens med verkligheten.

Ulmerkotten sa...

@ Anonym

Du behöver inte skämmas för mig, det klarar jag bra själv när så är påkallat.

SD är varken intoleranta eller trångsynta.
Tack, jag har bott och arbetat i andra länder i sådär 10år. Jag har dock jobbat mest med att utbilda andra.
Så om du vill berätta för mig varför Sverige ska vara en slasktratt för alla ekonomiska lycksökare från i synnerhet Somalia, Afghanistan och Irak, vore jag tacksam i st.f. att du kommer med generaliserande dumheter.

Anonym sa...

Jag har ingen aning om vem du är, eller var du bor eller vad du jobbar med, men en sak är jag bestämt säker på; du är ju fan dum på riktigt:

"ekonomiska lycksökare från i synnerhet Somalia, Afghanistan och Irak..."

Anonym sa...

Den här meningen var ju väldigt intressant som kommande från en benhård
s.k. berest SD-motståndare: Givetvis ska det stoppas fler vid gränsen som ändå inte avser jobba eller behöver hjälp så att vi undviker situationer som de i Malmö, Södertälje och Landskrona för att nämna några.
Är det inte just det som SD vill???!!!

Anonym sa...

Mer intressanta valkompasser:
http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/08/29/lankar-till-valkompasser-och-partier-samt-betygsattning/

MVH
MrPerfect72
Medlem av http://aktivdemokrati.se