torsdag 3 juni 2010

Men den här opinionsundersökningen då?

Ok, gömt under ”ledarbloggen” hittar man en opinionsundersökning som är gjord på nästan tretusen personer. Men den är nerstoppad under ledarbloggen i SvD, och i DN hittade jag inte ett ord om denna undersökning.

Visst är det märkligt? Alltså, vi pratar om en undersökning som inte kommer från Sverige, och dessutom har nästan tre gånger så många tillfrågade som i fallet med flera svenska opinionsinstitut.
I den har man alltså kommit fram till att inget av de två blocken får egen majoritet, och SD hamnar i en vågmästarroll på 5.3%.

Alltså den konstellation som är svenska PK-gängets värsta mardrömsscenario. Och om nu man håller fast vid sina utfästelser, återstår antingen någon form av samarbete över blockgränserna för att kunna bilda regering, och då får man ju fiska efter något parti på andra sidan som i utbyte mot kanske någon ministerpost kan tänka sig samarbeta. Här får var och en spekulera vilt om möjliga konstellationer, men klart är att det skulle riva blockpolitiken man byggt upp de senaste åren.
Sedan har vi ju alternativet nyval, men det aktar man sig antagligen noga för. Anledningen är att det skulle bli mycket snack innan, och SD skulle inte kunnat tystas längre och dessutom vara en maktfaktor att räkna med. Alltså skulle de gynnas av ett nyval, och det vill PK-nissarna verkligen inte.

Så det är klart att man döljer denna undersökning så gott man kan, men Kent i Örebro har missat att denna undersökning ska tystas, och klappar sig på bröstet för att (m) gått om (s) och skriver om det i sin blogg. Han kommenterar givetvis inte SD:s siffror med ett ord, eftersom det får man bara göra om SD ligger under 4%, och då med glädjefnatt samt uppmana läsarna att inte ”kasta bort” sin röst på ett parti som inte kommer in i Riksdagen. Ej heller nämner han att SD skulle få en vågmästarroll, givetvis.

Men om valet går i linje med snacket på nätet, skulle det inte förvåna mig ett dyft om SD kommer runt 10%. När man läser bloggar och annat börjar folk tillstå att de ska rösta på SD, vilket var ganska ovanligt så sent som i höstas. Angreppen på SD, har blivit rena höftskotten och man har, precis som politikerna inga slagkraftiga argument. Detta underströks även av att SD lade fram en finansierad budget och man skakat av sig alla rasistiska argument. Det är ju så att våra grannländer m.fl. redan iscensatt de flyktingregler SD propagerar för, och ingen kan väl rimligtvis kalla Danmarks och Finlands regeringar för rasistiska, tillsammans med i stort sett alla andra inom EU?
Så envist som en åsna håller man fast vid den inkörda politiken, vilket får allt mer drastiska konsekvenser för samhällsekonomin, men det nämner man inte, och ej heller ett pip om gäng som Black Cobra som alltså skjuter vittnen på bästa gangstermanér. PK-gänget filosoferar på sin höjd om hur man kan få miljonprojektsområdena mer attraktiva och trevliga, samt frågar sig retoriskt hur man kan bli bättre på integration, vilket är ren navelskådning.

Vidare undrar man hur man kan underlåta att, när det gäller de ensamkommande flyktingbarnen, inte medicinskt åldersbestämma dem. Om någon kommer till detta land, och uppger att han är under 18år, men inte kan bevisa det, är det väl för katten relevant att så gott man kan försöka åldersbestämma dem. För det första vet man, genom information från t.ex. Norge att majoriteten av denna kategori definitivt är äldre än de utger sig för att vara. Man kan vidare anse att om någon kommer till detta land och uppger att han är flykting, gör man vad man kan för att verifiera de uppgifter denne lämnar, i synnerhet om man beaktar att personen i fråga kommer att kosta skattebetalarna minst 1.2 miljoner varje år. Men icke, någon ålderbestämning medicinskt gör man inte, man tror och litar helt enkelt och naivt på att personen uppger sin riktiga ålder. Helt enkelt skrämmande naivt och ansvarslöst med skattemedel, och vi pratar om kanske 3.5 miljarder eftersom man räknar med ca 3000 av denna flyktingkategori kommer till Sverige under 2010.

Inga kommentarer: