tisdag 15 juni 2010

Nu får Ni sluta med larvet

Ok, i dagens två största morgontidningar har man tydligen dragit på sig kritik från UNHCR om de stackars ensamkommande flyktingbarnen. En klassiker sedan Vellingehistorien då jag började titta på detta i detalj. Jag kan rapportera följande beträffande de ensamkommande flyktingbarnen:

1. De kommer alltså huvudsakligen från Somalia, Afghanistan och Irak. Just dessa tre länder är välkända för islamisk extremism.
2. Att smugglas till Sverige kostar mellan 3 och 10 årslöner i dessa tre länder. Man frågar sig alltså vilka som bekostar smugglingen. Om de själva bekostar smugglingen, eller någon anhörig gör detta, är de knappast flyktingar i ordets bemärkelse. Om någon utomstående gör detta, alltså betalar minst 100KSEK, har dessa givetvis en avsikt med detta, antingen religiös eller rent ekonomisk. Hur man än vänder på det är det ett faktum att ingen kan vara desperat flykting.
3. Alla råkar vara just under 18 år, men klassas som barn. Man gör ingen medicinsk undersökning för att säkerställa den påstådda åldern. Rapporter från t.ex. Norge indikerar att den stora majoriteten mycket sannolikt är över 18år.
4. En stor majoritet är män eller pojkar, vilket tyder på att det inte rör sig om desperata flyktingar.
5. Inga av dem har giltiga identitetshandlingar. Antingen har de inga eller åxå förfalskade.
6. De smugglas till Sverige i grupper, som bara dyker upp. De kommer alltså inte ensamma, utan i gruppresor.
7. Av någon märklig anledning ”hittar” de ensamkommande flyktingbarnen sina anhöriga, ganska snart efter att man fått uppehållstillstånd. Som en konsekvens av detta har anhöriginvandringen ökat lika lavinartat som de ensamkommande flyktingbarnen. Man kontrollerar inte DNA, för att utröna om det verkligen är släktingar eller ej, som kommer hit som ”anhöriginvandring”.
8. Hur desperat flykting är man om man låter sig transporteras flera hundra mil och över minst ett dussintal gränser?
9. Radikala islamiska grupper har börjat etablera sig i vissa förorter, med stor invandrartäthet. Det finns fall med antisemitism från Rosengård.
10. Nästan alla länder inom EU har i princip stängt sina gränser för denna typ av invandring eftersom det är direkt uppenbart att det varken handlar om flyktingar enligt FN:s regler och ej heller barn. Som en konsekvens har givetvis trycket på Sverige och Migrationsverket blivit högre.
11. Varje ”ensamkommande flyktingbarn” ersätts med minst 1.2 miljoner per år, vilket staten betalar till de kommuner som tecknar avtal med Migrationsverket. Beloppet räcker till heltidslogi på Grand Hotel i Stockholm. Men den här stackars gruppen av ”barn” far alltså illa enligt UNHCR. Så man frågar sig vart pengarna tar vägen.
12. I artikeln i DN skriver man ”Men i ett av fyra fall kommer barnen med en adress i handen. Ofta är det föräldrarna i hemlandet som känner någon, en släkting eller vän, som de har önskemål om att barnen ska bo hos.”. Man frågar sig alltså hur mycket desperat flykting man är om man har med sig adressen till någon man önskar bo hos, och om det inte är en planerad resa, och ekonomisk immigration och utnyttjande av svenska skattebetalare.

Mot denna bakgrund ska man alltså läsa artiklarna i SvD och DN, och ha i åtanke att denna s.k. flyktingkategori ökat lavinartat de senaste åren sam ävenså anhöriginvandringen.

I DNs artikel om detta, och det är lika mycket lögner i den.

”Det var efter att Unicef fått indikationer om att minderåriga i den här gruppen far illa som de valde att utreda frågan.”. Oj, vad de måste fara illa stackars barn från krigszoner, för vilka staten betalar minst 1.2 miljoner/år och ”barn”. Vad skulle en svensk pensionär säga om denna summa per år?

Man räknar alltså med 3000 av denna ”flyktingkategori” 2010, och anhöriginvandringen ökar lavinartat för de som redan kommit hit, även med lavinartade kostnader.

Men det är klart, vi pratar bara om några tiotals miljarder per år. En struntsumma, eller hur?

Add: Och tänk vad märkligt...varken SvD eller Dn tillåter några kommentarer eller blogglänkningar. De kommer ju med fakta så varför ska någon kommentera. Eller kanske ligger presstödet i potten tillsammans med direktiv från ovan?

Add2: Ok, i dagens DN (20/6-10) kan man läsa "Svenskar positiva till ensamkommande flyktingbarn" i denna artikel, samt Frågor & svar i denna artikel.
Så SIFO har gjort en undersökning? Ärligt talat tror jag det är rent ljug och propaganda. Man gjorde t.ex. en liknande undersökning i Vellinge kommun, och kom fram till att 65% (om jag minns rätt) var positiva till att ta emot denna s.k. flyktingkategori. Sedan var det två familjer som anmälde sitt intresse i hela kommunen när det blev allvar.
Frågorna och svaren, är rena lögner. Det är bara att kolla mot punkterna ovan.

7 kommentarer:

Realisten sa...

Bra skrivet. Det är ju helt sjukt hur medias beskrivningar av dessa ensamkommande skiljer sig från verkligeheten, och verkligheten är att en familj/släktingar till familjen finansierar en ung mans resa till Sverige. Så att den unge mannen kan öppna upp för anhöriginvandring.

Den som säger nått annat är en lögnare.

Ulmerkotten sa...

Realisten

Tja, vi får ju hoppas att det bara är anhöriga som betalar.

Detta är en av de smutsigaste historierna i svensk politisk historia, som dessutom kostar tiotals miljarder årligen.

Det är SD som gäller i valet, inget snack om saken.

Realisten sa...

Mjo, vågar inte spekulera i om det är olika islamistiska grupperingar som finansierar dessa resor. Vore onekligen skrämmande.

Ulmerkotten sa...

Detta är en underbar kommentar i artikeln: "– De här barnen befinner sig i en väldigt utsatt situation. De har ofta flytt från krig och misär, dessutom lever de i en redan pressad situation som asylsökande, säger Christina Heilborn."

Det är minst 90% som inte flyr från "krig och misär", och gissningsvis är lika många inte under 18år. Snacka om svammel.
Kanske 1 eller 2% är de stackars ensamkommande flyktingbarnen artikeln handlar om.

Utlandssvensk sa...

Kent slänger ut fler:

"Jag får härmed be även Ulrika att hitta ett annat forum att sprida sina åsikter på, jag gör det vänligt med bestämt"

http://kentpersson.wordpress.com/2010/06/14/grundlosa-pastaenden-om-att-alliansen-vill-krossa-wetterstrand/#comments

Jag brukar se sign "ulrika" hos mopsen:

http://mopsen.wordpress.com/2010/06/15/din-barns-framtid/#comment-2620

M sa...

ja ni alla. snacka om en konspiration. undanhållande av information, snedvriden information och rena lögner. bara den saken att "kommunerna inte betalar" utan staten. men VEM betalar staten i vårt socialistiska samhälle.. just det. det är TRÖTTSAMT att denna debatt fortsätter på det här viset.

Anonym sa...

Men ni är ju ute och reser. Det är ju ingen kostnad för kommunerna, endast för staten. Staten går ju plus, trots att den betalar både till EU och till PIIGS-länderna. Då har staten, skattebetalarna, även råd att ta hit flyktingbarn. Överbefolkning i sändarländerna åtgärdas här samtidigt som vi får en skön muslimsk inblandning med stora skägg, vettlösa skrik och stenkastning trots att man är både nykter och utan droger i kroppen!