tisdag 15 juni 2010

Spekulationerna haglar

Ok, nu har vi fått ytterligare en undersökning som ånyo säger att det är rätt jämt mellan blocken. Men det anmärkningsvärda är att man tillskrivet SD drygt 4%, en aning förvånande. Tja, inte för att de kommer in i Riksdagen, utan för att det inte är i linje med PK-direktiven. Men kanske kan man inte laborera med siffror hur mycket som helst utan att bli avslöjad.
Man skulle alltså enligt denna undersökning skapa ett dödläge, i vilket inget av blocken får majoritet, och då drar spekulationerna igång. SvD i denna artikel.

Men nu är det ju så att det näst sista moderata kärnväljare kan tänka sig att beblanda sig med är Miljöpartiet. All vet ju att deras åsikter ligger mycket nära (v), med den skillnaden att de har inställningen att de ska tvinga på medborgarna sitt miljöflum. Detta till skillnad från (v) som vill tvinga på alla väljare kommunism, som är det sista valet. Skillnaden är alltså mycket liten, och det handlar om politik där individen inte finns, utan är till för samhället. Individen ska alltså styras på den rätta vägen av politikerna.

Denna typ av politik och som kännetecknar maktfullkomliga politiker ligger så långt från de åsikter jag hade de år jag röstade på moderaterna, och jag tror det gäller för en stor del av moderaternas kärnväljare. Så att på något sätt fraternisera med (mp) tror jag leder till att man förlorar kärnväljarna. Ovanpå det har vi frågor som en gång, innan de ”nya” moderaterna tog över, var viktiga som t.ex. försvaret, invandringspolitiken och individens rätt.
Alla de frågorna har man nu dumpat och blivit ett parti som är en korsning mellan (fp) och den gamla (s).
Försvaret är ett rent skämt, och försvarsministern en mupp, men ingen tar upp det i valdebatten.
Ej heller invandringspolitiken och ren rasism, vars katastrofala följder vi kan se i form av enorma kostnader och kravaller i miljonprojektsområdena. Individens rätt kapar man ner med övervakning, databaser, samkörningar och skickar dessutom informationen till USA, i den vilda jakten på terrorister. Du vet; …”den som bara har rent mjöl i påsen…”. Ovanpå det har vi ju FRA-lagen, IPRED, och en del saker som inte får publiceras, men som EU ska rösta om i det tysta. Att snacka om Bodströmsamhället går ju bra, men skillnaden mellan det ena övervakningssamhället och det andra är marginell.

Den siste moderaten var nog Gösta Bohman, och han skulle nog snurra i sin grav om han var på ett möte med de ”nya” moderaterna.

Kent i Örebro ställer sig frågan “Vinner Alliansen valet i höst?”

Så jag skulle helst vilja se vinna valet är SD, men det är ju en utopi. Men uppemot 10% skulle visa PK-gänget att man inte kan manipulera medborgarna, och ett friskhetstecken för demokratin. Man kan inte låsa in lik i garderoben och sedan inte låtsas som den fanns, när man leker med skattebetalares pengar. Tyvärr är det precis det man idag gör och försöker dupera valboskapen med floskler och stoppa huvudet i sanden som en struts, vägra ta debatter och sopa frågor under mattan.

Inga kommentarer: