tisdag 6 juli 2010

Hur man lurar media

"Vi eldar upp pengarna eftersom vi vill uppmärksamma att det är just så mycket pengar som kvinnor förlorar varje minut i utebliven lön". Det kan man läsa om i dessa artiklar 1, 2 och 3.


Tja, vilket propagandajippo. Det är alltså så mycket kvinnor förlorar varje minut i jämförelse med männen, om de hade haft samma lön som männen. Men är det så himla enkelt? Hon menar alltså att om alla kvinnor hade varit män hade det betalats ut 70 miljoner mer i löner. Var kommer de pengarna ifrån? Plötsligt skulle det alltså finnas 70 miljoner…kanske det Gudruns nästa drag är väl att starta en sedelpress och trycka upp 70 miljoner.

Om hon var ute efter jämställdhet skulle det väl fungera så att männens löner skulle sänkas med 35 miljoner och kvinnornas löner höjas med samma belopp? Men hela frågeställningen är rent tjafsig och hör inte hemma i den politiska debatten.

Men låt oss nu säga att skillnaden är 70 miljoner för att glädja Gudruns taskiga sätt att räkna, och man skulle bidragsvägen betala ut 70 miljoner till alla underbetalda och diskriminerade kvinnor. Det är ett skitbelopp i ett samhälles ekonomi. Det låter som mycket pengar, men låt oss jämföra med något, t.ex. skickade den borgerliga regeringen iväg 166miljoner till Vietnam, som är en kommunistisk diktatur, under 2009.
Eller vad sägs on 484miljoner till Västbanken och Gaza, ni vet de som är världens största bidragstagare per capita och behöver ytterligare understöd med ”Ship to Gaza”?
Indien, vilken är en av världen mest expansiva marknader och ekonomier fick drygt 71 miljoner. Burma, en klassisk militärdiktatur; 134miljoner i skattepengar. Vidare kan man fråga sig varför Kina fick knappt 50 miljoner…det är ju ett fattigt land som behöver vårt stöd, eller hur?
Eller 78 miljoner till Albanien…

Det är bara att titta på www.sida.se så finns allt redovisat under ”Samarbetet i siffror”. Det låter nämligen bättre än ”bortskänkta skattepengar”.

En annan mindre kul jämförelse är mot de s.k. ensamkommande flyktingbarnen. Vi pratar alltså om hitsmugglade islamiska ankarmän, som kort efter att PUT har beviljats plockar hit halva släkten som anhöriginvandring. Varje sådant ”flyktingbarn” kostar minst 1.2miljoner per år. Alltså motsvarar 70 miljoner knappt 58 sådana ”ensamkommande flyktingbarn”. 2009 dök det upp 2250 sådana i Sverige, och 2010 räknar man med ca 3000, alltså en ökning med 750, vilket är en ökad kostnad för staten på minst 900 miljoner, anhöriginvandringen oräknad.

Så Gudruns handlande är rent larvigt, småaktigt och ett billigt propagandaknep. Tänk att tidningarna går på sådant nuförtiden…

Låt oss gissa vad nästa utspel blir för att få publicitet.
- Piskande av en man (Benny Andersson?), på Sergels torg i Stockholm, för att få jämställdhet när det gäller kvinnomisshandel.
- Upphettade stenar på magen på en man på Götaplatsen för att männen ska fatta hur det är att ha mens.
- Eller kanske en sedelpress torget i Malmö, med utdelning av pengar till kvinnor.

Tja, det finns ju en massa rena idiotier, det är bara att fantisera själv. Hur billig kan politik bli i en valrörelse? Hur lättlurade är massmedia?

1 kommentar:

Anonym sa...

Amen!