söndag 22 augusti 2010

Ännu en PK-undersökning

Jaha, ännu en PK-undersökning (SvD och DN).
Som tidigare med meddelandet: ”Släng inte bort din röst på SD, de kommer att få under 4%. Rösta på det block du finner bäst i stället.”
Och man ger samtidigt en bild av att det är kräftgång mellan de olika blocken för att ge samma meddelande till läsarna, vilket man kan läsa i denna artikel. SD har dessutom i princip haft en nedåtgående trend det senaste halvåret.

Man garderar sig alltid dock med att skriva att alla förändringar är inom ”felmarginalen” samt att ange en stor del ”osäkra” väljare. Man går alltså allt som står i sin makt för att marginalisera SD, och hindra folk från att rösta på dem. Jag finner detta som ett mycket flagrant brott mot både tryckfriheten, som sannolikt styrs via politikerna genom det s.k. presstödet, och Public Service som bara är PK-politikernas språkrör.

De vanliga opinionsundersökningarna brukar göras på olika sätt, men vanligtvis med 1000-2000 personer. På Facebook ligger en applikation där folk kan rösta, och till skrivandes stund har 103.000 röstberättigade röstat. Vi pratar alltså om 50 till 100 gånger fler än vad som normalt deltar i en av de officiella undersökningarna. Där har SD drygt 18.1% av rösterna. Om vi nu jämför med Sifoundersökningen, där SD får 3.7%, är skillnaden alltså 14.4%.

Det är givetvis möjligt för de som vill påverka FB-omröstningen att gå in och skapa olika identiteter för att påverka resultat, men den möjligheten har alla, och dessutom skulle man i så fall behöva skapa 10.000-tals identiteter för att få en större påverkan. Föga sannolikt. Vidare kan man givetvis påtala att FB-användare inte är något snitt av befolkningen. Det är en riktig iakttagelse, men hur skillnaderna förhåller sig är det ganska svårt att uttala sig om.
Så faktum kvarstår – en skillnad på 14.4% mellan Sifo och Facebook.

Det står för mig ganska klart att dessa opinionsundersökningar är justerade och tillrättalagda för att ge den bild man vill av politiken och vilka partier man må rösta på.
Samtidigt kan vi se att media generellt inte rapporterar några som helst problem med invandring, eller som de så vackert heter ”integration”.

Igår kväll, kunde man i Politiskt inkorrekt (PI), läsa att någon skjutit med automatvapen på Rasmusgatan i Malmö (länk). Givetvis inte ljud om detta i pressen. Ej heller rapporteras ett ljud om skadegörelse på t.ex. SD-valstugor, eller angrepp på SD-politiker. Ingen brottslighet som på något sätt kan knytas till invandrare må nämnas. Är det däremot en svensk som begått ett brott ska detta basuneras ut med namn, bostadsort och ålder. Radering av kommentarer samt borttagning av länkar hör även till standard i dagens Sverige med yttrandefrihet och tryckfrihet i tidningarna.
SD finns helt enkelt inte i media. Det enda media rapporterar är om någon SD-politiker hoppat av, eller andra saker som kan påverka SD menligt. Det är förstasidesnyheter.

Och som alla säkert har lagt märke till, frågor som har med invandring, de problem samt kostnader härför är tabubelagda, både som debattämnen och må ej heller nämnas i media. PK-partierna har valt de ämnen som må diskuteras före valet, och det ska du lille medborgare fatta, t.ex. ”jobblinjen” kontra ”bidragslinjen” och lite annat omsorgsfullt selekterat. Givetvis vägrar man att ta debatter med SD för att man vet hur illa det är. Huvudet i sanden som en struts alltså. Problem man ställt till, inte gör ett skit åt, samt fortsätter på samma sätt är det bara bäst att inte låtsas om.

Jag är ganska övertygad om att valnatten kommer att innehålla en rätt stor överraskning för PK-partierna, och det är rätt åt dem. Det faktum att de (ännu) ej kan kontrollera informationen på internet kommer att bli deras baneman.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Korrekt analys,synd bara att "Svensson" inte vet detta ännu.
Den dagen det händer är det kanske försent....

Ulmerkotten sa...

Att tro att man inte är utsatt för avancerad propaganda är rent naivt.

Man kan enkelt fråga sig; om SD-politiken är så felaktig, varför törs ingen debattera med dem?