tisdag 10 augusti 2010

Äntligen!

Kan ingen äntligen köra kniven i Public Service (länk)? Det enda och sista argumentet att PS skulle vara fritt från reklam rasade i och med Lex Carola, nu ska man precis som i alla andra kanaler tillåta reklam. Tyvärr borde man tillåtit det för sådär 40 år sedan, men PS- har ju genom sin funktion att indoktrinera medborgarna fyllt en politisk funktion.
Den som inte tror att så är, och har varit fallet rekommenderas att läsa det som står skrivet på denna länk. Texten är 18 år gammal, men ändock aktuell beträffande PS.

Public Service har de senaste 40 åren endast haft en funktion, och det har varit att sprida PK-åsikter och PK-propaganda.

Det är sedan länge genomskådat, och PS kan ta sin Tackfilm, radiotjänst i Kiruna, och alla andra dumheter, som att Ni är det enda mediaföretag i hela världen som tillhandahåller objektiv information och fakta.

Så Ni PS-kramare; leta upp någon lämplig kavitet under bältet och köra upp en TV eller en kanalväljare därstädes. Välj kavitet själva – året är 2010 inte 1963.

2 kommentarer:

Jörgen sa...

Public service är förvisso inte objektivt eller heligt längre, det är inte reklamfritt heller. Men hittills har det inte varit några avbrott för reklamsnuttar, vilket har varit skönt.
Den egentliga anledningen till att TV överhuvudtaget blev till som ett informationsmedium var att reklam-säljarna tidigt insåg att det är så bra för att få ut reklam. Programmen som visas är enbart till för att reklamen ska exponeras för tittarna.
Det är synd att SVT också ska behöva visa reklam.
Tur att det finns kanaler (betalkanaler) där man slipper reklamavbrotten.

Ulmerkotten sa...

Precis, man betalar för de program man vill ha. Vill man inte ha reklam slipper man och får då betala i stället. Det fungerar över hela världen och med t.ex. Canal Digit och Viasat.

Men i Sverige ska man alltså betla för något man inte vill ha för att man har TV eller kanalväljare.

Rent idiotiskt och föråldrat. På 60-talet när det bara fanns SVT/SR hade det viss legitimitet, men idag borde det avskaffas omedelbart och ersättas av ett betalsystem för de som vill se propagandan.