onsdag 18 augusti 2010

Demokrati och yttrandefrihet

Men vad nu (länk och länk)? Har inte tjänstemän rätt att ha en åsikt och yttra den på sin blogg? Är alla statsanställda belagda med munkavle och förbjudna att skriva sina åsikter på privat tid?

Vad är det för demokrati? Alla har väl rätt att ha åsikter och uttrycka dem, annars har vi ingen yttrandefrihet/tryckfrihet vilket är två av de viktigaste fundamenten i en demokrati.
Så länge personen inte släpper ut konfidentiell information, eller pratar illa om sin arbetsgivare eller kollegor, finns ingen som helst anledning till rubriker eller kritik.

Men det är klart Sabuni, har inte riktigt pejling på vad demokrati är. Folkomröstningen i Schweiz var ju inte demokrati enligt henne, utan något populistiskt. Folket förstod inte sitt eget bästa - men det gör politikerna här i Sverige för oss, därför behövs inga folkomröstningar.


Dessutom har tjänstemannen helt rätt i sakfrågan. Skillnaden mellan politiska åsikter, d.v.s. att ha en tro på en politisk åsikt, eller en tro på en religion är hårfin. Det finns alltså en massa militanta islamister och islamister som utför terrordåd enligt sin tolkning av islam.
Varje gång får vi höra att deras tolkning är felaktig, och att islam inte stöder sådana handlingar. Men var är de moderata krafterna inom islam, som i så fall borde sätta stopp för de militanta terroristerna? Nähä, de finns inte. Ingen gör ett skit i praktiken, men bara ”tar avstånd” lite i förbifarten för att inte vara delaktig.

Men i och med att man inte gör något i praktiken är man delaktig eller medskyldig, det gäller inom alla lagstiftning. Som någon skrev; Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister är muslimer.

Det enda alla muslimer reagerar emot är några teckningar av Muhammed med en bomb på skallen, eller en rondellhund. Då minsann reser sig alla islamister som en, och hotar med egna straff som dessutom strider mot ländernas lagstiftning i de länder de publicerats.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det han säger är helt självklart.

Eftersom koranen kräver illegala våldshandlingar av sina utövare är det självklart att en riktig utövare av Islam är ond, eller åtminstone kriminell..

Sk. sekulära muslimer är inte utövare.

Anonym sa...

Du var ju inte lite sjuk i huvet tycker jag. Och jag har en yttrandefrihet som gör dig odemokratisk om du inte godkänner detta. I Europa sker varje år hundratals små terrordåd, två st har varit islamistiska de senaste åren. Föresten, vad heter du o var bor du? Tänkte jag kunde praktisera lite yttrandefrihet om dig det är ju demokratiskt:)

Ulmerkotten sa...

Vad jag heter har du inte med att göra. Du är ju själv anonym. Det fungerar så att man på nätet kan vara anonym men ändå ha åsikter.

Försöker du förneka att det finns muslimska terrorister, eller vart vill du komma? Både EU och USA är helt eniga om detta. Varför tror du annars vår inegritet är kränkt genom att man skickar alla våra data kors och tvärs över nätet och kontrolleras?
Tack så förbannat mycket muslimer som inte sätter stopp på de militanta extremisterna.

Anonym sa...

Det har skett mer än minst 15800 dödliga muslimska terrordåd sen 9/11..

Anonym2 är nog en mussla. De klarar sällan av vare sig kritik eller "förolämpningar/kränkningar" osv utan att bli våldsamma och/eller hotfulla..

http://www.youtube.com/watch?v=7Gzyeo1Z1I4&NR=1