måndag 23 augusti 2010

Flyktingar viktigare

Det är bara att tacka regeringen för detta problem, och att den prioriterar mottagning av ”flyktingar”, och deras anhöriga, i stället för att se till att svenska studenter ska få någonstans att bo.

Vi pratar alltså om totalt ca 100.000 per år som kommer till detta land och behöver då bostad, givetvis kommer inte alla till studentstäder men partipiskan viner över dessa städer/kommuner åxå.

Det är alltså viktigare att plocka hit outbildade personer som inte kan ett ord svenska och kommer hit av enbart ekonomiska skäl, samt deras anhöriga, än att se till att de svenska medborgare som kommit in på universiteten bereds boende. Varje s.k. ensamkommande ersätts dessutom av staten till kommunerna med minst 1.2miljoner per "barn" och år.

Nu är inte den rödgröna oppositionen ett dyft bättre, de står bakom samma minst sagt generösa flyktingpolitik som regeringen bedriver.
denna länk är en liten film från SVT om hur boendet ordnats för ett ”stackars ensamkommande flyktingbarn” i Fagersta. Så ska ett studentboende se ut, eller hur?

I artikeln nämns Stockholm som varande extra problematiskt att ordna studentboende i. Samtidigt avser alltså Stockholms kommun att ta emot fler s.k. ensamkommande flyktingbarn, 1000st., som man kan läsa i denna artikel. Grattis studenter!

Inga kommentarer: