onsdag 4 augusti 2010

Hur man ljuger med statistik

I denna artikel kan man läsa att det inte finns något burkaproblem i skolan.

Här har vi ett typexempel på påverkande journalistik. Hela artikeln går ut på att det inte finns några rapporter eller problem vad beträffar spökplumpenklädsel, så varför ska sådan förbjudas om det inte är något problem?
Man har snokat i allehanda register om kan konstatera att det inte finns några problem.

Men det är inte konstigt alls - varenda svensk fattar varför det är på detta sättet, om man har fler hjärnceller än en gurka. Det är givetvis så att ingen skulle i detta land drömma om att rapportera sådana problem. Här gäller multikultiflum med acceptans. Så tror faen att ingen rapporterar något - den som gör detta blir ju stämplad som rasist, agg mot folkgrupp, eller islamhatare omedelbart, med dryga böter. Tack DO!

Så att leta i databaser över sådana incidenter är givetvis ingen idé. Slutsatsen är då att det inte finns några problem. Strålande journalistik.

9 kommentarer:

sukarof sa...

Förvisso har du rätt, men jag misstänker att artikeln menar att inte ens de muslimer som är predisponerade för att känna sig kränkta har anmält något. Förutom de två islamisterna i vuxenutbildningen. Och de gjorde detta endast för att provocera och bereda vägen för deras syn på civilisationen.

Droppen urholkar stenen vetdu. Idag är det ingen som pratar mycket om vanliga muslimska slöjor trots att de står för exakt samma synsätt på människan som de som förespåkar burkor.

Ulmerkotten sa...

Ja, slöjor är ju en vanlig sak idag. Men vart tog jämställdhetsvurmarna vägen? Hur många muslimska män har slöja? Ska kvinnor förtryckas genom att inte får klä sig som de vill? Religion, tro eller inte - var är feministerna som kan övertyga muslimska kvinnor om att de är förtryckta?

Jens sa...

Du läser SvD som djävulen läser bibeln. :) Med andra ord, du läser in saker som inte står. SvD tar bara upp den oerhört relevanta poängen att det är idiotiskt att fokusera på pyttesmå problem. Så är det ju bara. Utan att ta ställning - frågan om burka är en jävla icke-fråga.

Ulmerkotten sa...

Javisst har du rätt. Idag är det ett skitproblem. Men det är ett principproblem, och hur kommer det se ut imorgon om man inte stämmer i bäcken?

Jens sa...

Hmmm... jo... alla svenska skolbarn kommer börja bära burka? Nja... vet inte riktigt det...

Ulmerkotten sa...

Ok, vi har en halv miljon muslimer, och plockar in 100.000 "invandrare" under 2010. Det är inget problem, men kan bli, om man sätter ribban idag.
Min åsikt är att kommer man till Sverige, ska man bli svensk. Som sagt 95% av de som kommer hit är ekonomiska lycksökare, inte flyktingar. Så man vill både få bättre levnadsstandard och ställa krav på det svenska samhället?


Men jag tror att detta är ett rent taktiskt utspel av Björklund för att sno SD-väljare.

Wunder sa...

Ullmerkotten. Att ha olika klädkod för kvinnor och män är varken diskriminerande eller förtryck. Kolla i din omgivning så får du se att det är den vanliga situationen, oavsett kulturell bakgrund. Endast i Maos Kina så hade man gemensam klädkod.

Ulmerkotten sa...

@ Wunder
Kvinnor ska få bära vilka kläder de vill. Det är frihet, jämställdhet och demokrati.

Den dagen spökplumpklädsel blir mode i Paris kan du meddela mig.

pk sa...

Verkligheten

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1300449/The-Talibanisation-British-childhood-hardline-parents.html