torsdag 12 augusti 2010

Låt Integrationdepartementet betala

Jaha, 10 miljoner. Men det går ju på försäkringar, som man kan läsa i denna artikel, alltså behöver inte staten betala och då är det väl gratis. Men pengarna kommer någonstans ifrån.

Försäkringsbolag är vinstdrivande verksamheter, och detta och alla andra bränder i liknande områden, resulterar i högre premier för alla försäkringstagare. Detsamma gäller för de som får sina bilar uppeldade i dessa områden. Varför ska medborgarna drabbas av något de inte är skuld till, förutom att valt huvudlösa politiker?

Låt Integrationsdepartementet bära samtliga dessa kostnader så medborgarna kan se vad det verkligen kostar, i st. f. att påstå att kostnaderna täcks av ”försäkringar”.
Nu är det dessutom så att detta år avsatts 3.75 miljarder för just integration. Så detta är ett typexempel på en kostnad som borde tas av Integrationsdepartementet. Det är typexempel på en kostnad för misslyckad integration.

Tror någon att det kommer bli fällande domar och skadeståndskrav på de som eldade upp ”Rinkebyakademien”? Knappast, men det ser ju bra ut för galleriet och är PK att påstå att man har folk anhållna som misstänkta.

Hur många har hittills lagförts för branden i Södertälje, och vad kostade den?

Inga kommentarer: