lördag 7 augusti 2010

När svenskar blir lidande av partipiskan

Moderaternas partisekreterare Schlingmann, har som känt sedan Vellinge, tvingat ut de s.k. ensamkommande flyktingbarnen i kommunerna. Allt under devisen ”nu är ni solidariska efter bästa förmåga, annars tvingar vi er med en lagändring”.
Ett flagrant brott mot konstitutionen på minsta två sätt. För det första har kommunerna självbestämmande och riksdagspolitiker må inte hota kommunalpolitiker att fatta vissa beslut. För det andra är det Sveriges Riksdag som beslutar om lagändringar inte partier eller partisekreterare. Incidenten togs inte ens upp i KU, eftersom KU är politiskt sammansatt, och alla vet ju hur eniga riksdagspartierna är om invandringspolitiken. Att detta var ett brott mot konstitutionen fick man alltså se mellan fingrarna med.

Men i fredagens Upsala Nya Tidning (UNT) gick att läsa att kommunen just öppnat ett nytt utslussboende för ensamkommande flyktingbarn, och vidare att man i Uppsala tar emot näst flest ensamkommande flyktingbarn efter Stockholm. På denna länk kan man även se att Uppsala kommun lovat Migrationsverket att ta emot 542 flyktingar totalt.
I lördagens UNT, är sedan en artikel med rubriken ”Uppsala har 8 800 bostäder för lite” .
Det behövs alltså inte mycket logik för att se kopplingen att Uppsala kommun tycker det är viktigare att ta emot och ordna boende för s.k. ensamkommande flyktingbarn, vilket i själva verket är hitsmugglade ekonomiska lycksökare från NEMA, än att lösa bostadsbristen för de egna invånarna eller de som vill studera vid Uppsala universitet. Dessutom vet man att de s.k. ensamkommande flyktingbarnen ”hittar” anhöriga, som av en ren händelse kort efter att PUT beviljats. Detta lär inte heller förbättra bostadsbristen i Uppsala.

Samma historia är det i Stockholm, och i denna artikel kan man läsa att det saknas 73.000 bostäder och situationen förvärras varje år. Men för en tid sedan kunde man i denna artikel ”Stockholm välkomnar flyktingbarn”. Stockholm kunde då stolt presentera att man skulle ordna 340 platser till dessa s.k. ensamkommande flyktingbarn. Samma historia är det uppenbarligen i Skåne, vilket man kan läsa i denna artikel, samtidigt som man i Skåne tecknat avtal med Migrationsverket (se länk ovan), om att ta emot 845 flyktingar.

Sedan var det ju det här med arbetslöshet. Enligt Ekonomifakta/SCB på denna länk, kan man se att arbetslösheten är upp rekordnivåer, för närvarande 9.1%. Vad man kan fråga sig är att om det är klokt att under rådande bostadsbrist och arbetslöshet, tillåta vanligtvis lågutbildade, hitsmugglade personer som till ca 95% inte uppfyller kraven på att vara flykting, enligt FN:s definition, samt tillåta den anhöriginvandring som följer. Det borde för var och en vara uppenbart att detta bara förvärrar både situationen på arbetsmarknaden samt bostadsbristen. Totalt räknar man alltså med att ca 100.000 kommer till detta land under 2010, vilket man kan se på denna länk.

Snacka om dubbelmoral, eller är det kanske rasism? De s.k. ensamkommande flyktingbarnen och deras anhöriga samt andra som flyttar till detta land är viktigare att hjälpa än de egna invånarna…det verkar ju faktiskt så om man analyserar samtliga riksdagspartiers handlande.

Inga kommentarer: