lördag 14 augusti 2010

Var är helikoptrarna Tolgfors?

I flera år har det lilla fragment som idag kallas Sveriges försvar väntat på några ynkliga helikoptrar. Ska det vara så förbannat svårt att skrapa fram några? Vi har alltså ett skriande behov av helikoptrar både i Afghanistan och beträffande insatsen mot Somaliska pirater.

Jag citerar: ”Samma dag reagerade försvarsminister Sten Tolgfors: ”Det är regeringens linje att pågående insatser ska prioriteras, givet att behovet finns”, sade han och gav försvarsledningen order att se över saken igen: ”Går det ska det göras”.”

Man kan summera det som mera tomt prat, och lögner. Det går, och hade gått, men den totalt inkompetenta försvarsministern snackar bara skit, för att komma undan. Det är pengar det handlar om, och inget annat.

Hela försvarsbudgeten ligger på drygt 40 miljarder. Invandringen kostar tiotals miljarder, socialbidrag till romerna kostar 12.5 miljarder, de ensamkommande flyktingbarnen ca 5 miljarder, ”integrationen” kostar 4-5 miljarder, o.s.v.

”Går det så ska det göras”, är en ren lögn. Släng ut ”tomhylsan” och installera någon mer kompetent omedelbart, förslagsvis Stellan Bojerud.

Inga kommentarer: