söndag 26 september 2010

Botten av skandaljournalistik

Aftonbladet är en usel skandalblaska som inte drar sig för att anstifta till brott för att kunna göra skandalrubriker, kan man läsa i denna skandalartikel. Nu är det givetvis SD-politiker som ska smutskastas på alla påtänkliga sätt. Det ligger precis rätt i tiden och desperationen är stor eftersom man uppenbarligen inte fattat att svenska medborgare röstat på SD, och ej heller att SD:s politik inte är ett dyft varken främlingsfientlig eller rasistisk.

Alltså hittar man på en plott, där man ska lura SD-politiker att ta emot mutor för företagsetablering på deras orter.

För det första frågar jag om detta är lagligt? Om man hade för avsikt att betala ut pengar i mutor är detta bestickning, och anstiftan till bestickning. Hade man inte för avsikt att göra detta far man alltså med lögn, och avsiktligt försöker lura en folkvald politiker. Men denne begår definitivt inget brott förrän dess ett mutbrott begåtts. Alltså i detta fall en muta mottagits.

Hur man än vänder på det anser jag att sådan här form av journalistik är rent vidrig. Man söker alltså skapa skandalhistorier för att sedan använda sig av för att sälja fler lösnummer. Jag har för länge sedan totalt spolat Aftonbladet och deras skandaljournalistik. Nu verkar man ha tagit steget längre, man skapar sina egna historier genom att lägga ut fällor för att på så sätt kunna smutskasta folkvalda representanter. Man hade ju en viss förhoppning om att det fanns något som heter pressetik, men det gäller tydligen inte Aftonbladet. Jag hoppas att någon lagkunnig både hittar någon lämplig paragraf så att sådant här, och detta fall, kan lagföras. Vidare hoppas jag att fallet anmäls till pressetiska nämnden.

Bottennivån för skandaljournalistik leder Aftonbladet, man trodde inte det var möjligt att en stor tidning kunde sänka sig till denna nivå. Men osvuret är väl bäst, snart kommer väl något ännu läger och billigare från denna skandalblaska.


Inga kommentarer: