söndag 26 september 2010

Helt substanslöst

Men vad vill Guillou säga egentligen? Det är en fråga jag ställt mig efter att ha läst denna artikel.

Rubriken säger att ”Inget kan skada SD mer än en saklig debatt”. Men inte ens i rubriken finns någon logik.
Nu är det ju så att alla andra partier skyr SD som pesten, och det är de som avstått från en saklig debatt emedan de mobiliserade hela PK-media till att smutskasta SD. Man förteg alltså hela frågan i sig, inget som berörde invandring, invandringsrelaterade problem, eller islam var tillåtet att publicera. Kommentarer raderades i tusental och blogglänkningar i tidningarnas internetsidor bara försvann under minst 8 månader innan valet.
Från vissa håll lyftes önskemål om en utländsk och oberoende valövervakning. Detta yxades givetvis av de högsta politikerna, d.v.s. samma politiker som gett order till media om deras agerade med förhållningsorder och restriktioner.

Det stora felet i Guillous resonemang är, precis som i alla som bara tror det som media skriver, är att han varken nämner kostnaderna för invandringen, samt att han förringar problemen som finns idag. Givetvis finns inga problem på Östermalm. Tror Guillou att detta är ett miljonprojektsområde?

Det må vara så att invandringens kostnader inte är kända exakt, men det är ingen anledning att helt bortse från dessa. Att vi pratar om tiotals miljarder, råder ingen som helst tvekan om. Vidare är det så att han helt har missat att det inte på något sätt handlar om rasism eller främlingsfientlighet. SD motsätter sig på intet sätt att ta emot riktiga flyktingar, emedan minst 90% av de som kommer till detta land är ekonomiska lycksökare från fattigare länder.

Så javisst, Jan Guillou är en av de bästa journalister vi har, att möta honom i en debatt fasar många för. Men denna artikel är helt substanslös, och det är helt enkelt så att den invandring vi idag har, har vi inget som helst behov av. Vidare handlar det inte på något sätt om flyktingar enligt FN:s definition av sådana, det handlar om ren ekonomisk invandring, och dessutom finns det uppenbara bevis för att den invandrings och integrationspolitik som förs är totalt misslyckad, vilket alla kan se i de gamla miljonprojektsområdena.
För att uttrycka saken enkelt; Det första man gör när ett badkar rinner över är att stänga kranen för att sedan kunna torka upp vattnet på golvet. Att, och som man gör idag, låta kranen stå vidöppen och sedan fundera på hur man ska lösa problemet med vatten över hela golvet, samt göra livet behagligare, är rent naivt.

Inga kommentarer: