lördag 25 september 2010

Om ett badkar

Det du, käre läsare kommer att läsa, är på intet sätt rasistiskt, eller främlingsfientligt. Det handlar helt enkelt om ett badkar.

Låt oss tänka oss det lilla landet Sverige som ett badkar, som har fyllts på till brädden och mer därtill så att det rinner över.

Som alla vet rinner ett badkar över som har bottenproppen i, och med öppen kran. Detta är oundvikligt och kommer att ske förr eller senare. Ingen vill ju ha hela huset fullt med vatten, som kan orsaka diverse skador om det inte torkas upp i tid, men det blir även otrevligt att ha ett badrum som är fullt av vatten på golvet till dess man torkar upp allt vatten.


Det översvämmade vattnet har vi, i form av diverse oönskade element, gängkriminalitet, krav på särlagstiftningar, kravaller, våldtäkter, o.s.v. Det är helt enkelt så att vad man än gör är en tillströmning som är större än vad man klarar av d.v.s. ”integrationspolitik”, leder till att badkaret svämmar över.

De som öppnat kranen håller i skrivandes stund på och diskuterar hur man genom att med en liten hink kan flytta vatten till diverse hinkar i badrummet för att vinna lite tid, eller suga upp vatten med en svamp och krama ur den i handfatet.

Vissa föreslår att man ska skaffa nya badleksaker för att situationen inte ska upplevas så otrevlig, som två herrar i denna artikel. Man pratar alltså runt hela huvudproblemet, vilket är att kranen till badkaret är öppen.

De som förslår att man ska stänga kranen som en första åtgärd för att sedan kunna lösa problemet med allt vatten på golvet, får diverse tillmälen som aquafobiker, vattuskräckare, eller vattenfientliga.

Så nu har vi precis den situationen i Sverige. De som föreslår att man ska stänga kranen är ratade av i stort sett alla. Dessa "vattenfientliga" personer har alltså ingen rädsla för vatten eller tycker illa om vatten, men det finns en gräns för hur mycket vatten ett badkar rymmer, utan att det blir översvämning och problem, det borde alla fatta.

När man sedan frågar de som i första läget öppnat kranen, har de inga svar på detta eller varför, men de vill inte heller stänga den. Att ens diskutera saken är rent tabu för dem. I stället mobiliserar de alla krafter, inkluderande media, och står rörande eniga om att det visst är lite vatten som rinner ut på golvet, men det går ju att torka upp. De tycker vidare att de ”vattenfientliga” borde köras ur huset.

Allt emedan kranen fortfarande står vidöppen.

Inga kommentarer: