lördag 16 oktober 2010

Som vanligt PK.

Som vanligt i detta PK-samhälle tillåts inga kritiserade åsikter. Min länk

till denna artikel raderades, och inga kommentarer tillåts.

Visst är det märkligt?

Demokrati? Tryckfrihet? Det kan du ju fråga dig, käre läsare av PK-media.

6 kommentarer:

Kaibigan sa...

Jag noterade det, samt en annan länk.

Ulmerkotten sa...

Detta började ett tag efter Vellinge. Under sommaren raderades alla kommentarer och blogglänkningar som inte ropade "hallelujah, vi blir kulturberikade!"
Sedan, med historien om TV4 som vägrade köra SDs reklamfilm, och detta uppmärksammades utomlands, lättade det något. Men nu är man i farten igen.

Detta är svensk demokrati, yttrandefrihet och tryckfrihet. Du får säga vad du vill, bara vi kan radera det om det inte passar. Skillnaden mellan Sverige och DDR blir alltmer marginell. Skillnaden är att man i Sverige TROR att det råder demokrati. Det finns ett ord för detta nuförtiden - demokratur.

Anonym sa...

Att privata företag får publicera och länka till det de själva vill är väl viktigare för yttrandefriheten än det du gnäller om här?

Vidare har du ju uppenbarligen yttrandefrihet. Jag läste precis något du yttrade.

Anonym sa...

Läs på www.politisktinkorrekt.info och jämför med gammelmedia. Det är intressant läsning.

Ulmerkotten sa...

@ Anonym
Det är lite mer komplicerat. Javisst är tidningarna privata företag, men man har kommentarsregler, och lagen gäller. I de fall en artikel berör invandringspolitiken tillåts inga kommentarer generellt. Men ligger det i "gränslandet" kan det hända att sådana tillåts, och då raderar man vilt trots att kommentarerna inte striden vare sig mot lagen eller de kommentarsregler som finns. Javisst, man har det publicistiska ansvaret, men man ger ett sken av en öppen debatt och yttrandefrihet som inte finns.

När det gäller blogglänkningar har tidningen inte det publicistiska ansvaret, och då är det närmast ett lagbrott att tillåta vissa länkningar men radera andra som inte är PK.
I DDR visste alla vad som gällde - i Sverige finns samma censur, men man låtsas inte om den och förnekar den. Ställer man frågor till tidningarna får man inga svar.

Ulmerkotten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.