onsdag 1 december 2010

Du kan gå nu Tolgfors

I dagens SvD kan vi läsa hur man inom försvaret behandlar sina anställda. Fast egentligen är inte bara försvaret skyldiga, riktlinjerna kommer uppenbarligen från Tolgfors, och ÖB och personalavdelningarna handlar bara efter dessa. Alltså, kravet på att de anställda utan att ha rätt att ifrågasätta något ska acceptera att hamna i krigssituationer i främmande land. Man har alltså ställt ett regelrätt ultimatum att de anställda ska acceptera utlandstjänstgöring eller bli avskedade. I denna artikel kan man läsa att ”- Men 95 procent har tackat ja, brukar ÖB och försvarsministern säga.”

Det har alltså handlat om ren utpressning och hot. Det är ingen som har tackat ”ja”; man har tvingat med hot om avsked, och det är en jäkla skillnad. ”Tackat ja”, låter som de gäller någon form av trevlighetserbjudande som att vara med på en firmafest.

Om jag riktar en pistol mot ditt huvud och säger att om du inte accepterar skjuter jag, och du sedan accepterar, skulle någon då vilja påstå att jag ”tackat ja” till det generösa erbjudandet?

Hur många hade skrivit på detta avtal om det varit frivilligt är frågan. Tror någon att det varit 95%?

Under drygt 30år har man i princip skrotat hela det svenska försvaret, man har lagt ner förband i massor, man har tvingat officerare att flytta runt i landet som om det vore fia med knuff. Givetvis har man inte köpt vettig materiel, och man har nyligen skrotat den allmänna värnplikten. Sverige har inget försvar längre, och de som söker sig till spillran av försvarsmakten är nog allt klassa som rent dumma. Detta i synnerhet som de kan tvingas till utlandstjänstgöring, till en usel lön och med risk att förlora livet. Jag har frågat tidigare utan att få svar; var är helikoptrarna Tolgfors?

Det är tydligen så att man sätter alla förhoppningar till EU, och att FRA ska minst 10år innan ett anfall på detta land kommer kunna informera politikerna om detta, genom att dekryptera hemlig information man avlyssnat. Den som tror att fientlig makt kommer att annonsera ett anfall på detta land så att FRA kommer få reda på det är rent naiv. Men FRA får alla de pengar de vill ha, och befogenheter, inget knussel. Problemet är bara att inte ens tio år räcker idag för att rusta upp ett vettigt försvar, den siffra jag hört är snarare 20-25år.

Mot den bakgrunden tycker man ju att man borde vara mån om de officerare som stannat kvar inom försvaret trots nedskärningar, taskig lön, dåliga arbetstider, risk att bli flyttad till en annan del av landet m.m. Inte då, man avskedar de som ens andas om att de inte vill tjänstgöra utomlands. I det aktuella fallet var det även så att major Björn (chefsingenjören), enbart ville ha en bekräftelse, vilket man inte kan tycka är för mycket begärt.

Att sedan säga upp en person som varit anställd 24år, och är major på dessa premisser med ett SMS (länk), finner jag rent avskyvärt och under vad någon med rimlig intelligens och några som helst uppförandekoder anstå sig.

Men nu är det bara så att det finns en ytterst ansvarig för allt. Försvarsminister Tolgfors. Det finns få personer i detta land jag har lägre respekt för, eller föraktar mer. Med en försvarsminister som Tolgfors behöver landet inga fiender – vi har ju honom. Hur regeringen kan ha en sådan uppenbarligen inkompetent person som försvarsminister är en ren gåta.

För det inträffade gällande ”chefsingenjören” borde han personligen be om ursäkt. Därefter kan avgå, och ersättas av överste Stellan Bojerud (SD), som vet mer om allt som har med försvaret att göra än Tolgfors någonsin kan lära sig. Personligen har jag läst ”chefsingenjörens” blogg några gånger det senaste året, och tycker att han verkar både kunnig och insatt. Men det tycker jag bara, jag är ingen expert men det är han.

Inga kommentarer: