fredag 17 december 2010

Journalistmobben slår till

Ulf Johansson, chefredaktör för Nerikes Allehanda, låter meddela i denna artikel att man kommer att minska möjligheterna att kommentera, för att det finns en, som han uttrycker det ”nätmobb”, som uttrycker åsikter som inte passar tidningen. Han gör givetvis kopplingar med att SD kommit in i Riksdagen, vilket uppenbarligen inte passar honom. Vidare menar han att det kommit kommentarer som kopplar terroristdådet i Stockholm med muslimer, och det tycker han är otäckt.

Vi har alltså att göra med en herre som på bästa PK-sätt vägrar att se rena fakta, och i sin kamp inte drar sig för att begränsa medborgarnas fri och rättigheter för att som redaktör kunna tala om för medborgarna vad som är rätt eller fel.

För att belysa vad som har hänt, måste vi dra tillbaka klockan ca ett år. Det var så att partipiskan ven över Vellinge och medborgarna börja ifrågasätta både vad som hänt, hände, och politikernas agerande generellt. Det tog sedan ca 2 månader så började kommentarer i tidningarna raderas helt utan anledning. Så fort något nämndes som hade med invandring eller invandrare försvann alla kommentarer spårlöst. Vi pratar om åtskilliga tusen kommentarer som, trots att de var fullt lagliga, bara raderades för att frågan skulle sopas under mattan. Politikerna hade nämligen beslutat att eftersom SD kunde komma in i Riksdagen fick dessa frågor som berörde invandringen inte nämnas, om det inte var något positivt. Någon månad senare började tidningarna även radera blogglänkningar, detta trots att man inte har det publicistiska ansvaret. Notabelt är att man tolererade blogglänkningar från totalt andra politiska läger, men inget gällande invandring. Detta nådde sin kulmen ca en månad före valet, och då utländska media började uppmärksamma denna censur, lättade man på den något efter att TV4 vägrat visa SD:s valfilm. Det var alltför uppenbart att man ägnade sig åt ren och skär censur på bästa DDR-manér, samt begränsade den grundlagsskyddade yttrande och tryckfriheten.

Efter valet lättade det upp något eftersom loppet var kört – det man fruktade mest och hade försökt förhindra, d.v.s. att SD kom in i Riksdagen hade misslyckats till Ulf Johanssons och politikernas fasa.

Nu står vi alltså inför samma problem, och Ulf Johansson anser sig ha rätt att begränsa kommenteringsreglerna. Det har han givetvis varandes ansvarig för tidningens innehåll, men bara så länge han totalt begränsar rätten att kommentera, och inte selekterar kommentarer. Gör han det sistnämnda, gällandes kommentarer som inte strider mot lagen begränsar han yttrande/tryckfriheten. Att hans åsikter inte alltid stämmer överens med de som kommenterar är ganska naturligt, med det är mycket fult att ”klumpa ihop” dem som kommenterar och kalla dem för ”nätmobb”. Dessutom är det ett rent faktum att extrem islamism utfört tusentals terrordåd vilket inte ens han kan förneka.

Med hans logik, ger det mig samma rätt att kalla alla muslimer för ”muhammedmobb” och beskylla dem för terrorism, som han generaliserar alla kommenterare som ”nätmobb”. Man blir lite trött på denna totalt styrda ”journalistmobb”, som i stället för att vara opartiska och rapportera fakta, gör vad de kan för att bedriva ren propaganda, begränsa yttrandefriheten, och selektera nyheter som passar politikerna, samt radera opassande kommentarer och blogglänkningar.

Det är en himla tur att det finns andra nyhetsmedia på nätet än de klassiska etablerade PK-tidningarna och Public Service, som t.ex. Politiskt Inkorrekt som jag varmt kan rekommendera för att man ska kunna skapa sig en egen bild i st. för att bli påprackad den politiskt korrekta och välselekterade propagandan.


Inga kommentarer: