söndag 26 december 2010

Stöd FSM!

Högskole- och utbildningsminister Lars Leijonborg, tyckte 2008 att det var dags att man skulle skattefinansiera en imamutbildning, och tillsatte en utredning om saken. Som tur var blev hans idé sågad av utredaren.

Men undertecknad, som precis blivit frälst i Church of the Flying Spaghetti Monster (FSM) fann därför anledning att skriva till Hr. Leijonborg för att erhålla monetärt stöd för att sprida pastafarins budskap över landet.

Givetvis fick jag ett lätt avmätt mail av någon regeringsbyråkrat som svarade i Hr. Leijonborgs ställe, och av någon märklig anledning kunde jag varken räkna med stöd från samhället för spridande av denna religion eller till egen vidareutbildning inom denna religion.

Mycket märkligt ställningstagande måste jag säga. Både kristendom och islam stöder sig på det faktum att ingen kan bevisa att det INTE finns en gud. Enligt samma mycket enkla princip kan ingen heller bevisa att det Flygande Spaghettimonstret (Lovad vare hans nudlighet), inte finns. Följaktligen borde utbildning och statligt stöd för denna religion vara lika berättigad som för kristendom eller islam.

Inga kommentarer: