torsdag 6 januari 2011

Grattis Migrationsverket! Snyggt jobb!

Här har vi en typisk historia om hur svensk invandringspolitik och Migrationsverket fungerar, och ett stackars "ensamkommande flyktingbarn". Alla vet ju hur synd det är om dessa som flyr "hals över huvud" och tvingas lämna hela släkten, och ej har en aaaning om var de befinner sig eller om de ens lever.

Det dyker upp ett stackars ensamkommande flyktingbarn i Sverige någon gång förra året. Han drar en snyfthistoria han lärt sig av flyktingsmugglarna för Migrationverkets personal, och hävdar att han är 17 år, och kommer från Somalia. Han heter Abudala Karim och har gömt sitt Kenyanska pass i vilket det står att han är 26 år gammal.

Han lever väl på svenska skattebetalares pengar i Sundsvall, gissningsvis 6 månader, och beviljas i november 2010 uppehållstillstånd och han får ett Främlingspass i slutet av samma månad.

Nu har han helt plötsligt pengar till att resa utomlands med det rykande färska främlingspasset i handen, närmare bestämt Uganda och grips av polisen i Uganda eftersom han har två pass och dessutom är efterlyst. ” - Så fort vi stoppade in hans pass i vår skanner kom hans namn upp på skärmen som efterlyst för terrorism, säger polisofficeren Ssekate”. Enligt media skulle han, tillsammans med två andra vara i färd med att planera ett terrorangrepp i Afrika.

Så nu håller svenska legationerna i trakten på att förhandla med myndigheterna i Uganda. Sannolikt om frigivande och transport tillbaka till Sverige.

I tidningarna benämns ha som svensk, eller 18-åring från Sundsvall. Det är nämligen inte PK att kalla honom terrorist, man kan på sin höjd sträcka sig till ”terrormisstänkt”, vilket ger bilden av att han bara är misstänkt och kanske helt oskyldig. Detta även fast han var efterlyst för just terrorism.

Han har alltså, först ägnat sig åt terrorverksamhet i Afrika, för det andra haft pengar för att smugglas till Sverige, (sådär 100.000kr lär behövas). För det tredje ljugit om sin ålder till Migrationsverket. För det fjärde gömt sitt Kenyanska pass. För det femte ljugit om att han skulle vara flykting. För det sjätte levt på skattepengar i avvaktan på uppehållstillstånd. För det sjunde fått uppehållstillstånd och senare ett främlingspass på falska grunder. För det åttonde haft pengar att flyga till Uganda (skattepengar?). För det nionde omedelbart börjat med planering av nya terrordåd vid återkomsten till Afrika.

Och nu ska UD-personal börja smöra för att få honom frigiven för transport till Sverige får man misstänka, och han mår ”under omständigheterna väl” låter UD:s presstjänst meddela.

Det är helt enkelt så, att han ljugit för svenska myndigheter, d.v.s. Migrationsverket, för att få uppehållstillstånd, och han har levt på svenska skattepengar. Därmed har uppehållstillstånd och främlingspass utfärdats på felaktiga grunder, och är alltså ogiltiga. Han har alltså inga som helst flyktingskäl, och har försatt sig själv i den situation han är. Det finns ingen som helst anledning att bekosta ett öre för att transportera honom till Sverige. UD borde konfiskera främlingspasset och uppehållstillståndet samt destruera dessa handlingar. Vidare borde man ta fingeravtryck och DNA-prov på honom och förbjuda honom inresa till Sverige i minst 20 år.

Så det är bara att tacka Migrationsverket som trots tusentals bevis på att de stackars "ensamkommande flyktingbarnen", varken är ensamkommande eller barn, snarare gruppsmugglade islamska män. I det aktuella fallet 26 år i st.f. 17. Man gör man ingenting för att verfiera deras ålder eller sanningshalten i deras påhittade historier. Ej heller gör man ett dyft för att förhindra att de drar i smittsamma och obotliga sjukdomar i landet. Läkarundersökning är "frivillig". Märkligt att tuberkulos som var i princip utrotad i detta land nu börjar florera, och Somalia är ett av de länder i världen som har flest tuberkolosfall som läkartidningen just skrev (se länk till Läkartidningen). Men det är väl för mycket begärt att kräva en läkarundersökning med provtagning av dessa stackars desperata barn.

Länkar:

Expressen

SvD

DN

Läkartidningen om svårbotad TBC från Somalia

Inga kommentarer: