torsdag 27 januari 2011

Kort lektion i Public Service-propaganda


Ett av mina favoritämnen är ju hur Public Service bedriver sin propaganda. Jag har hittat ett riktigt skolexempel på PI, som sändes på radions P1 på denna länk.

Man börjar med att köra en snutt med Jimmie Åkesson som är kritisk mot islamism. Och islam. Sedan plockar man in docent Hedin, som börjar med att påtala att Åkessons uttalanden är en våldsam överdrift. Islamism skulle sedan vara en tolkningsfråga och han fortsätter raskt med islamska brödraskapet som när det skapades vill förverkliga islam i samhället, och detta var ungefär som det svenska folkhemmet.

Vi stannar lite här och analyserar. Det svenska folkhemmet skapades av makarna Myrdal. Man ville skapa den ideala kärnfamiljen, med barnrikehus, för genuina svenskar. Detta grundade sig på rent rasistiska grunder, och till skillnad från nazisterna som utrotade de mindre värdiga i samhället, steriliserade man runt 60.000 personer som man inte ansåg borde få föröka sig. Ända till 1975 var det regel att alla kvinnor som utförde abort skulle steriliseras. Under denna period utrotade man i princip hela den samiska befolkningen. Det folkhemsfilosofin grundade sig på, var klockrena raslagar som Sverige och Tyskland var helt eniga om till krigsutbrottet 1939, men eftersom Tyskland förlorade kriget upphörde denna rasism där, emedan makarna Myrdal och folkhemstänkandet fortsatte i Sverige tiotals år, men på samma grunder.

Sedan kommer en rad honnörsuttryck om att islam skulle vara förenlig med demokrati, bekämpa korruption och rättvisa, samt goda levnadsvillkor även för fattiga.
Sedan görs kopplingen med att alla ska vara aktiva i politiken med koppling till islam.
Men stopp nu…islam är den mest totalitära religion som finns, den sätter sig över allt vad demokrati handlar om, och det som står i koranen är absolut lag. Att påstå att ett demokratiskt västerländskt, modernt samhälle är förenligt med islam är en ren lögn. Han säger även att en röd tråd är just utbildning. Självklart är det så – alla ska utbildas i islam. Vi pratar inte ett dyft om utbildning som vi definierar det, det handlar om indoktrinering i muslimsk tro. Om det inte var så, kan ju docenten jämföra antalet nobelpristagare från det lilla landet Israel, med de hundratals miljoner muslimer som finns.  Prova att räkna Nobelpris per person, och kom sedan med påståendet att vi pratar om ”utbildning” i muslimska länder.

Men givetvis får docenten prata på i full fart. Sedan jämställer han religion och politik och menar att både religion och politik vill göra världen ”bättre”. Det kanske är sant för de flesta religioner, men definitivt inte islam. Det handlar enbart om förtryck och ren tyranni i islams namn. Docenten får gärna återkomma med en lista på demokratiska, islamska samhällen med yttrande och tryckfrihet.

Sedan kommer det här med de få extremisterna upp, och docent Hedin menar att det alltid finns extremister inom alla rörelser. Javisst kan det vara så i vissa fall men det finns ingen religion som är så uttalat pragmatisk som islam och proklamerar att troende ska döda de som inte är troende. Se gärna tidigare inlägg jag gjorde med titeln ”Fredlig religion”.
Sedan kommer svammel om att det ideala samhället enligt islam skulle se ut som den ”skandinaviska modellen”, det kanske ska vara det svenska folkhemmet, idealfamiljen och rättvisa, utbildning, kamp mot korruption då, fast baserat på islam? Man blir inte lite mörkrädd.

Slutklämmen är sedan att man kopplar tillbaka till Jimmie Åkesson och menar att han med smart retorik bara lurar folk med skrämselord och bilder på islamism som en hemsk religion, emedan det nästan handlar om att skapa ett rättvist samhälle baserat på den svenska kärnfamiljs, och folkhemsideologin.

Visst är det elegant? Detta var ett konststycke i hur man bedriver propaganda från Public Service. Ni vet det enda oberoende, opolitiska, media i hela världen som bara tillhandahåller fakta. Inte propaganda, neeeej då.
Glöm inte att betala din licensavgift förresten....:-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste PI och hörde P1. Hedin är en riktig idiot. En kommentar bland läsare kan klassas till samma katagori. Trams-lögn-propaganda för islam.

Vi som vet vad islam står för, måste intensifiera vår kamp för att öppna folkets ögon innan det blir för sent.

Erik M sa...

Det finns många tokstollar i världen, däribland jag...

Hör inte släkten "Hedin" till de som adlades sist här i landet, förresten - och som alltid varit stora fest-talare, som Borg-gårdstalet vid Bondetåget och så... ??

Idag ska vi ju fira åter en minnesdag, har jag hört, och jag gör det också med besked... Parad för fana och standar påbjudes !

Finns det även fler religioner som just Islam, kantro ? Vad skulle känneteckna dem, i så fall, och vad har de gemensamt ??

Anonym sa...

Klockrent. Dessutom, att betala licensavgift är ju snudd på landsförräderi. Likaså att köpa produkter från de större mediahusen. Näpp skippa all fulmedia o licensavgifter samt rösta SD. Då finns åtminstonde en chans att samhällskollapsen kan undvikas.