måndag 31 januari 2011

Men politikerna då?

Det var ju ett kul förslag Rojas....

Fast jag tycker ändå att vi ska gå längre än så, inte bara flytta statliga verk till förorterna. Politikerna som beslutat om dessa fina berikarområden, ska inte bara behöva arbeta där. De ska bosätta sig i dessa områden åxå, i radhus i markplan. De ska verkligen få ta del av multikultins och berikningens framsida, genom att få sina bilar uppeldade, upptäcka att deras barn knappt kan prata svenska, att kvinnor som har för korta kjolar är avskyvärda och bespottas, det fina med kriminella ungdomsgäng, stölder, inbrott, kriminalitet och kravaller, och värdet av att bli kulturberikade. Som man bäddar borde man ju få ligga eller?


Förresten - bakgrundsbilden är inte från Rinkeby.

7 kommentarer:

Anonym sa...

intressant inlägg men ack så långt från verkligheten. Vardagen i förorten ser inte ut som du beskriver den, det du läser är från "stillbilder" från tider då det varit oroligheter i området. Majoriteten av förortens invånare har därtill även fördömt såna handlingar. Ja, de har förekommit. Nej, det är inte del av vardagen. Nej, man spottar inte på tjejer som bär korta kjolar. Ja, barnen kan prata svenska (en majoritet av ungdomarna går vidare i sina studier efter gymnasiet). Ja kriminalitet m.m. är förmodligen hög men har många sociala orsaker - läs på om kriminologi - och är inget ovanligt vad gäller utsatta områden världen över. Du pratar om något du saknar kunskap om och sprider osämja och lögner. Lägg ner.

Anonym sa...

Rojas idé är utmärkt. Denna decentralisering av offentliga arbetsplatser har jag länge velat ha i Göteborg också i syfte att minska segregationen. Både Staufener och "Anonym" målar upp var sin bild av verkligheten som jag tycker båda stämmer. Staufeners version är till stor del den bild som gemene man, och politiker, instinktivt och undermedvetet har av "problemförorter", och gör att man väljer att leva sitt liv i områden med högre status. "Anonym" beskriver mer den faktiska verkligheten, den bild jag själv har efter att ha bott ett antal år i Bergsjön i Göteborg. Det största kruxet är just att så många har sina inbillningar, och har ingen motivation till att i praktiken och fysiskt uppleva livet i dessa förorter. Att därför placera allt fler offentliga arbetsplatser i dessa områden skulle hjälpa många på traven, med många synergieffekter på köpet.

Tobbe sa...

Räcker det inte att Polis, o Brandkår, o ambulanspersonal har ett elände i berikar områdena!
Vill dom ha nån minister att kasta sten på så kan dom väl åka in till centrum!

Ulmerkotten sa...

Haha! Tja, det var givetvis inte så allvarligt menat, och jag har ingen kunskap om hur det är att leva i dessa områden, mer än vad media berättar.

Men ett problem är att jag tappat förtroendet för media, och vet därför inte hur verkligheten är. Det baserar sig på dels att man tappert försöker sopa problem under mattan, och därför inte berättar hela sanningen. T.ex. genom att inte skriva Tensta/Rinkeby utan Nordvästra Stockholm, och ej heller ange att brottslighet är invandringsrelaterad.

Man vitpixlar bilder, och anger aldrig något som kan knytas till att personen/personerna har utländsk härkomst. Är det däremot en svensk berättar man det, och som läsare tvingas man alltså "läsa mellan raderna". Vidare undrar man om allt som händer rapporteras, eller om det är så vanligt med t.ex. uppeldade bilar att det inte ens är en nyhet längre.

Jag bloggade lite om detta för några dagar sedan på denna länk; http://ulmerkotten.blogspot.com/2011/01/nya-grepp-i-propagandan.html

Anonym sa...

Varför ska man prioritera just invandrartäta förorter? Varför inte satsa även på inhemska småkommuner och -städer i de fall där det är möjligt att utlokalisera? Det skulle ju i hörgre utsträckning gynna den inhemska befolkningen och ge ett alternativ för dem som inte längre vill bo och arbeta i Sveriges "multikultiparadis". Hela Sverige ska ju leva. Någonstans måste ju svenskarna från t.ex. Malmö så småningom flytta då situationen där blir ohållbar. Jag personligen tror att Malmö kommer att bli Sveriges svar på Detroit, där >80% av invånarna är svarta och segregationen tydlig [http://bit.ly/9Ql3HW, http://bit.ly/coRiiV]. Detroit har förvisso andra allvarligare problem, t.ex. en mycket hög arbetslöshet och en skrämmande hög andel funktionella analfabeter, ca. 47% [http://huff.to/5CQnfF, http://bit.ly/eZwBel]. Tyvärr så skapar detta negativa kaskadeffekter som är svåra att motverka.

Men som sagt, det vore onekligen bra om tjänstmän och politiker tvingades uppleva mångkulturen personligen på nära håll lite oftare. Kan man inte utlokalisera Riksdagen till Rosengård? Om det multikulturella samhället är så himla bra varför bor då så få politiker i de mest multikulturellt berikade områdena?
Om man studerar de demografiska kartorna från USA (se tidigare länk) så verkar folk föredra att hålla sig till sina egna etniska grupper, där de känner kulturell gemenskap. Det ses ju nästan som landsgränser i de demografiska stadskartorna. Varför skulle det vara annorlunda här? Vi ligger bara i en annan fas av utvecklingen. Vad är det som säger att vi inte kommer att få problem med en aldrig sinande ström av illegala invandrare följt av arbetslöshet, usla arbetsvillkor med tillika usla löner? Vad är det som säger att vi kommer att slippa nedskärnignar i trygghetssystemen för att undvika överbelastning av dessa? Vad är det som säger att vi ska slippa laglösa parallellsamhällen? Nä, det är dags att dra i den politiska handbromsen men tyvärr så är frågan fortfarande politiskt tabu.

Anonym sa...

Jag känner mig bortglömd av föregående talare. Jag ser mig själv som inhemsk svensk och bor numera i en förort där merparten per gissad definition inte är inhemsk svensk. Förlägga statliga myndigheter till småorter runt om i landet har man gjort. Senast idag blev jag påmind om detta när jag fick ett brev från Skatteverkets kontor i Vetlanda gällande lägenhetsnummer (Jag bor i Göteborg). Dess besöksadress där finns på Stationsgatan mitt i centrala lilla Vetlanda där mitt ärende också säkerligen kommer behandlas i nån utsträckning.
Men det känns så onödigt att låta delar av våra större städer bli hemska bortglömda delar dit avskummet förpassas. Då lever inte hela Sverige.

Anonym sa...

idiot