torsdag 20 januari 2011

Pengar till terrororganisationer

SvD har en artikel idag av tre personer som menar att man ska underlätta för folk som bor i detta land att skicka pengar utomlands. Man anser att det är någon form av bistånd, på samma sätt som U-hjälp via SIDA, och därför ska man underlätta det. Man kallar det remitteringar, och vill minska transfereringskostnaderna, komma med en policy för underlättandet av dessa remitteringar, och understödja det rent generellt.

Javisst finns det personer som sänder välbehövlig hjälp till släktingar i fjärran länder. Men det finns även en stor mängd pengar som skickas från detta land på detta sätt som används för att finansiera ren terrorverksamhet. Som vi vet drabbas vi av detta genom att alla våra banktransaktioner skickas till USA och NSA där man snokar i våra privata ekonomier och vart man betalar pengar. Ett rent ingrepp i den personliga integriteten, bara för att terrororganisationer finansierar sina verksamheter med just dessa remitteringar.

Detta är en text ur Metro 2007(länk); På flera somaliska hemsidor hyllar imamen (Fuad Shangole, kommendör inom terrorrörelsen al-shabab), svensksomalier som föredömen. Sverige uppges vara ett av de länder som samlar in mest pengar till islamisternas kamp. Imamen uppmanar alla sverigesomalier att resa till Somalia och slåss med islamisterna. 
– Ni kan inte leva bland hedningar och måste ansluta er till jihad.

Det var alltså för knappt 4 år sedan, och hur många somalier har kommit hit sedan dess, och hur mycket pengar av alla remitteringar finner sin väg till terrororganisationer? Det är kanske något man borde ta reda på. Illa nog att ett enda öre finner vägen till deras verksamhet, och det är ingenting som på något sätt bör underlättas eller stödjas. Denne Fuad Shangole är en herre som man kan läsa om i denna artikel. Så jag frågar mig, är hans verksamhet något artikelförfattarna vill understödja och underlätta remitteringar till?

Vidare är det direkt skadande för svensk ekonomi att pengar skickas till andra länder utan att vi får något tillbaka. Men det är väl en bisak.

2 kommentarer:

Julia Dred sa...

"Att en svensksomalisk imam kunnat vara en nyckelspelare för islamisterna,och fungera som kontaktperson för människor i Sverige som velat bidra till deras jihad, är bara ett av många tecken på att vi inte tar de här frågorna på tillräckligt allvar." säger Per Gudmundson i den artikel du länkade. Nu är det fyra år senare och Sverige är fortfarande världens mest naiva lilla land. Det här är inte bra.

Ulmerkotten sa...

Korrekt Julia! Det finns bara ett sätt att i detta läge agera; det är att förbjuda islam att verka i detta land. Man gömmer sig under religionens täckmantel men avser att islamisera allt.

I detta läge är det förbannat bättre att vara proaktiva än reaktiva. Det finns tusentals terrordåd och vad till och med Reinfeldt skulle betrakta som ren barbari som bevis på detta.