tisdag 31 maj 2011

Ett citat för fyra år sedan


För fyra år sedan i denna artikel, sa vår statsminister följande:

 ”–Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.”

….

Ta nu och tänk lite på vad han sade för fyra år sedan. ”Det sprids en sorts föreställning om att det mångkulturella samhället inte fungerar”. Han vill alltså påskina att det är rykten eller någon eller några som försöker ge en felaktig bild av det mångkulturella samhället.
Redan då visste man t.ex. genom BRÅs rapport att invandrare och i synnerhet från MENA-länderna var kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. 2006 kom BRÅ med en rapport som visade att invandrare hade en överrepresentation inom samtliga brottskategorier, i synnerhet sexualbrott.
Sedan kommer ”Och man ropar på stramare regler och kulturell likriktning.”. Det är kanske inte så konstigt att röster höjs på detta med tanke på utvecklingen. Redan då fanns mycket tydliga tecken på det mångkulturella samhällets misslyckande, och jag som svensk vill och ville inte se mitt land förstört som en följd av en totalt sanslös invandringspolitik. Fundamentet är att de som kommer till detta land kommer hit och ska anpassa sig till vad som gäller här i landet. Vi svenskar ska inte behöva anpassa oss eller ta hänsyn till personer som valt att komma hit eller är flyktingar.

Sedan kommer höjdarmeningen; ” Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre.”. För det första verkar det vara något egenvärde i att bekämpa vår kultur och bakgrund till fördel för de som kommer hit. Statsministern ska alltså sätta in motmedel mot de som är måna om sitt land och sin kultur, för att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Eller plöja ner massa pengar och resurser för att hjälpa det mångkulturella samhället på fötter. Vilket det än är, så är det vansinne. Idag ser vi motmedlen i aktion; enorma belopp försöker dölja problemen, och pressen är kraftigt censurerad enligt de instruktioner de har för att problemen inte ska komma till allmänhetens kännedom.

Han avrundar med,” Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.”. Jo tack, vi börjar få facit. Men de spännande och intressanta bitarna är de välmående villaområdena ännu förskonade från. Men det är bara en tidsfråga innan bilar eldas upp där med, sprängladdningar briserar, det blir mord på öppen gata, och kvinnor våldtas. Det handlar ju om att vara solidarisk i inkvarteringen och mottagandet av ”flyktingar”, eller hur?
Ursäkta, antingen verkar ”motmedlen” ha varit dåliga eller så är hela uttalandet felaktigt, men jag delar inte statsministerns passion för intressant och spännande samhälle, då han tydligen menar att ren kriminalitet är en form av spänning. Den spänningen betackar jag mig för och kan vara utan.

Inga kommentarer: