onsdag 11 maj 2011

PK-tomte i Örebro

Det finns en moderat politiker vid namn Kent Persson i Örebro som jag tuggat med för något år sedan. Han hade vänligheten att undanbe sig från mina kommentarer i sin blogg, och därför finner jag inte anledning att lämna några kommentarer där.


För drygt 5 år sedan kunde BRÅ presentera en utredning i vilken det framgick att våldtäkter och sexuellt våld var mycket vanligare bland personer med invandrarbakgrund eller var direkt invandrare. Överrepresentationen var då ca 2.5. Sedan dess har man plockat in flyktingar, eller rättare sagt ekonomiska lycksökare och deras anhöriga i en intet sinande ström. Det finns alltså anledning att misstänka att risken för sexuellt relaterat våld är direkt proportionellt mot den invandring man haft de senaste åren.


Nu är Kent Persson en PK-partibroiler, som gått i Tolgfors skola, och han svamlar en massa och stoppar ner huvudet i sanden och förnekar verkligheten som en struts.
Och i natt har en kvinna blivit våldtagen i Örebro, och Kent Persson är då inte sen att beklaga och vidta kraftåtgärder för att förhindra våldtäkter framgent, som man kan läsa i hans blogg på denna länk. Detta föreslår han som åtgärder:

  • Strukturerat arbete för trygghet.
  • Permanenta §3-områden där ordningsvakter patrullerar.
  • Förbättra dialogen med Örebroarna.
  • Komma tillrätta med vardagsbrottsligheten.
  • Förbättra belysningen.
  • Trygg hemresa.
Visst blir man imponerad över dessa krafttag? Men nu är han politiker i Örebro, och eftersom han varit delaktig i att vara "solidarisk", d.v.s. plockat i en intet sinande ström invandrare, är han delvis vållande till de problem som uppstått. Han andas inte en stavelse om att minska ner invandringen eller tillstå att man plockat in för många invandrare de senaste åren, och dessa problem är en konsekvens av politikernas naiva eller "solidariska" handlande, och givetvis inte heller ett ljud om att den överrepresentation beträffande i synnerhet sexuellt relaterad brottslighet som de facto finns.
Men som jag sagt någon gång tidigare; det är skönt att det finns sådana politiker som Kent Persson. De ger det abstrakta ordet "politikerförakt" ett konkret ansikte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men jag kunde ju göra det (kommentera) ...... OK, oneliners är vad jag orkar. Inget annat läses väl av honom ändå .....

firren159/ingvar

Ulmerkotten sa...

Korrekt, han använder sin blogg som en ren propagandaplattform. Det enda han kommenterar är ryggdunkar av partikompisar.
Så var det förut i alla fall, och jag orkar inte följa hans ensidiga blogg, med PK-floskler.
Vi var några stycken som tjatade på honom och ville ha svar, t.ex. på frågor runt invandring. Dessa ignorerade han totalt, och när vi blev för envisa, proklamerade han att han inte önskade våra kommentarer/frågor mer.

Så nu slipper han och kan hålla på med Klubben För Inbördes Beundran (KFIB).