måndag 13 juni 2011

Inspirerande?


 Media är som vanligt fulla av propaganda. Det här är en riktig höjdare i dagens DN, och handlar om någon familj i Hässelby som agerar propagandanissar för något larvigt och påhittat utsläppsmål. Bilden är talande med miljöministern som pekar uppåt tillsammans med den leende familjen. I den lilla faktarutan mäter man givetvis koldioxidutsläpp i ton. Det är fiffigt, för det låter mycket, men är rent skitsnack, koldioxid är en gas som är blandbar med luft och man mäter inte gaser i vikt. Har någon hört talas om 2 ton luft? Gaser mäter man i mol, och en mol ideal gas är 24.8 kubikdecimeter. Alltså volym eller mol. 

Sedan är ju grundfrågan vad man håller på med? För 10-15 år sedan var ju snacket med bl.a. Kyotomötet att världen snart skulle gå under, polerna smälta, befolkningsomflyttningar, katastrofer, global uppvärmning och Gud vet vad om man inte minskade ned koldioxidutsläppen. Idag har inget av detta inträffat, vi har haft den kallaste vintern i mannaminne, och man snackar om ”klimatförändringar” i stället för ”global uppvärmning”, men inte ens dessa går att bevisa. Men nu har man ju en massa pålagor i form av energiskatter och koldioxidavgifter som ger massor med gosiga skattepengar och alltså kan man givetvis inte tillstå att man har och har haft fel, d.v.s att den domedagsprofetsia man tidigare kom med var rent felaktig.
Så man kan läsa ”Familjen Lindell i Hässelby i Stockholm har under sex månader kämpat för att skära ned sina koldioxidutsläpp till den nivå som troligen krävs för att förhindra svåra klimatförändringar.”
Troligen? Snarare otroligen skulle man kunna säga, och rena fantasifoster.

Och Nils Lindell berättar om livet; ” – Vi tog bort kött, fisk, ägg, ost, alla mejeriprodukter. Vi kunde inte fika, inte gå på restaurang, kunde inte göra någonting.”
 Min fråga är; om man nu vill plåga sig utan anledning kan man väl slå sig med en hammare, bränna sig eller sticka sig med nålar? Det kanske inte Andreas Carlgren kallar ”inspirerande”, men är nog faen så mycket klokare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltid kul när den totalpropagandiserade människan visar sig pa bild. Vilka mästerstudenter av vänstermedia. Har de högläsning av DN innan läggdags? Stor komik. Men jag saknar en sak? Gör de ingenting för att hjälpa hit fler "flyktingar"? Dessutom saknar artikeln fördömanden av SD o rasism. Bakläxa till journalisterna. Det blir inte fast anställning i propagandamaskinen i ar heller! Fniss.

Ulmerkotten sa...

@ Anonym

Ja, en lite miss i planeringen och propagandamaskineriet. Givetvis borde man utsatt en invandrarfamilj för detta så man kunde visa både lyckliga "berikare" och Carlgren på bild samt berätta hur duktiga de var att minska på utsläppen av koldioxid. Två flugor på smällen!
Alternativet vore ju att familjen har tagit hand om ett "ensamkommande flyktingbarn", som man intervjuar när Carlgren är där, och får vara med på stor bild. Gärna med en tårdrypande historia om att "barnet" fått hela familjen mördad (en klassiker tills PUT beviljats).

Man börjar bli rätt trött på propagandaknepen...

Anonym sa...

Japp, solklara missar fran propagandamaskinen. Men det festliga är ju att det fungerar finfint. 95% av befolkningen tror pa idiotin o tävlar med varandra (precis som idiotfamiljen) om att vara lydigaste faret när mediahundarna vallar dom mot den kommande slakten. Samtidigt kan man höra tokarna sitta o fraga sig (när de ser den 1000:e propagandafilmen mot nazism) hur kunde tyskarna tro pa det där? Ingen av dem inser att de är lika genompropagandiserade som vilken tysk (eller sovjetmänniska) som helst da det begav sig. Komiskt.
Enda skillnaden är att idag är det den grupp som satt i tyska läger som äger media (Bonniers, Hjörne etc) o kör sitt eget propagandarace för att blanda ut den "vita" befolkningen. Tyskarna under WW2 kämpade atminstonde för sin egen "grupp" till skillnad fran dagens tokar som tack vare propagandasmörjan agerar för sin egen grupps unntergang.