måndag 13 februari 2012

Another day in paradise

 Här ser vi samhällets utveckling i SvD idag. Desperationen stiger. I stället för poliser har vi säkerhetsföretag av typen Securitas som tjänar storkovan på det som nu håller på att hända. Man kommer att prata om grannsamverkan, och medborgargarden som tröttat på utvecklingen. Snart ska väl kommunaltrafiken omdirigeras och busspassagerarna ska sitta och titta efter misstänkta brott. Eller kanske taxi ska ta omvägar för att detektera brottslighet? Kanske lokala miliser i de mesta utsatta områdena? Scouter och blåvingar spanar i buskarna? Nästa steg är väl att bilskolebilar blir mål för stenkastning och deras bilar eldas upp på nätterna.
Och Skåne är ju framtiden, eller hur enligt våra politiker? Reepalu har ”ställt upp” och kommunen har blivit ”berikad”.  Det är precis så vi vill ha det och det multikulturella samhället är ju mer ”spännande” enligt statsministern i riksdagen.

Men rubriken är ju lite kryptisk. Körskolorna extraknäcker alltså? Vad får de betalt? Vad har de för detta? Ställa upp som vittnen mot organiserad brottslighet? Vad är ersättningen? Efter att ha bott i Stockholm i 30 år vet jag hur man är ”street smart”. Man ser inget, har inte sett något, vill inte se något. Man avviker innan man blir inblandad. Det blir bara trassel, och problem.

Nu kanske någon tycker det är ansvarslöst mot samhället. Det är en skyldighet att ställa upp, rapportera, anmäla eller vittna. Men säg mig – vad har du för det? För mig är det inte alls förvånande att ingen ser eller vet något - välkommen till framtidens Sverige. Inte ett Sverige jag egentligen skulle vilja se, men som man bäddar får man ligga, eller hur Reinfeldt, Ullenhag och Billström? Javisst ja, Ni behöver inte bekymra er, "som Ni bäddar får andra ligga". Fel av mig.


Add: Kom just på att eftersom det egentligen inte finns några problem i Malmö, måste väl de 200 specialpoliser man skickat till Malmö och kallas GOB, bara hjälpa lite bland "Ganska Olydiga Barn". För det är väl vad GOB står för, eller hur? 

Inga kommentarer: