torsdag 16 februari 2012

Bromma - ekonomisk frizon


Jag skrev ju igår om hur felaktiga straffskalorna är, och att planerade brott där någon eller något skadas, helt avsiktligt, ska betraktas mycket allvarligare än larviga saker som inte har skadat och sannolikt inte kommer att skada någon.

Så vad hittar vi i dagens DN som rubrik; ”Explosion av inbrott i Västerort”. En bit ner i artikeln kan man läsa om de man lyckats ta fast”… men det blir ju i praktiken väldigt korta påföljder trots att grov stöld kan ge sex års fängelse. De här individerna är snabbt ute igen: Är den skyldige under 21 år så blir det ofta samhällstjänst, ungdomsvård, villkorlig dom eller skyddstillsyn. För de som är äldre och dömda tidigare kan det bli en till fyra månaders fängelse med frigivning efter 2/3-delar av strafftiden.”
OK, maximalt 4 månader med frigivning efter 2/3 av strafftiden. Tror någon att det är avskräckande? Om jag vore polis skulle jag finna det helt tröstlöst att försöka få fast dessa brottslingar och sedan finna dem på gatan 2-3 månader senare, men vanligtvis mindre. Det är gäng och organiserat.
Än en gång är det bara för oss medborgare att tacka politikerna för den fina immigrations- och integrationspolitik de bedrivit och bedriver. Detta eftersom vi kan läsa i artikeln ”… grupperingar hemmahörande i Tensta, Rinkeby, Kista, Husby och Hjulsta.”

Nu vet vi vad Ullenhag menade efter valet med ”ekonomiska frizoner” som han sade lite med glimten i ögat. Han måste ha menat att de som bor i berikarområden kan bege sig till Bromma varandes ekonomisk frizon och förbättra sin ekonomi där genom att stjäla från de som bor där. Åker de fast får de lite symboliska straff för syns skull.

OK, vad kommer att hända nu. Medborgargarden som tar lagen i egna händer? Jag hoppas nästan det eftersom politiker och myndigheter uppenbarligen står handfallna i sin egen dumhet. Situationen är kanske inte polisen övermäktig, men eftersom de som de lyckas gripa inte får några straff är deras verksamhet egentligen helt onödig. Man snackar om grannsamverkan, men skulle du vilja ingripa mot 5-10 ungdomar som håller på att göra inbrott, och kanske bara är beväpnade med knivar som bäst. Vad har du för att ingripa? En klapp på axeln av grannen, för ställa upp i en rättegång, och sedan kan du ju gissa vems hus som är nästa ”objekt”, eller kanske du själv blir ett objekt för gänget.

Allt emedan polisen allokerar massor med resurser för att sätta fast de som kör några km/h ”för fort”, kollar bilbältesanvändning, mönsterdjup, samt att du inte sitter ”full” bakom ratten efter en folkpilsner. Domstolarna följer sina regler, mängdrabatt på brott och tycka synd om de stackarna som av dumma kompisar råkat hamna på fel stig.

Så kära Brommabor; ni har själv satt er i denna situation, genom att tro på naiva politiker som dragit i er lögner om det multikulturella samhällets paradis. Nu har ni det sura äpplet att bita i, har du röstat på något parti inom sjuklövern har du dig själv att skylla om du får ett inbrott. Men visst är det multikulturella samhället mer ”spännande” som statsministern uttryckte saken i riksdagen.  Efter varje arbetsdag är det väl en spänning att se om du haft inbrott hemma emedan du jobbat, och bidragit till skattekakan.

Låt mig sluta med detta citat ur DN från Fredrik Gårdare, chef för GSI vid Västerortspolisen; ” De är livsstilskriminella, och ofta stolta över det.”. Kommentar? Reinfeldt, Billström eller Ullenhag?


1 kommentar:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

En annan sak som också är mer spännande numera, är att man kan aldrig veta om man kommer hem från jobbet/skolan oskadd. Varje dag blir en gigantisk rysk roulette. När som helst kan varje medborgare bli angripen, misshandlad, rånad, våldtagen eller rent av mördad av det spännande multikulturella samhället. Nej, kanske inte riktigt varje medborgare då. Schweinfeldt och andra högt uppsatta har ju vakter från SÄPO, så risken att dom skall bli berikade är närmast obefintlig.