lördag 4 februari 2012

Förbjud koranen

Det finns snart bara en väg att gå. Våra politiker är fruktansvärt naiva när de tror att en religion som islam ska kunna samexistera med och i vårt samhälle. Visst är det så att den absolut största majoriteten muslimer i detta land är laglydiga medborgare som drar sitt strå till stacken precis som alla svenskar. Men det hänger just samman med att de har tagit mer eller mindre avsteg från just koranen och islam. På nysvenska heter det sekularisering, och är just ett mått på hur mycket en person anpassat sig till vad som gäller i Sverige. Vi har alltså två motpoler här, det ena är var som gäller enligt svensk lag och svensk kultur, och å andra sidan vad som står i koranen. Problemställningen är att mycket av det som står i koranen varken överensstämmer med svensk lag eller de normer som gäller i Sverige.

Låt oss ta några exempel. I Sverige har man under drygt 100 år kämpat för att kvinnor ska ha samma möjligheter och rättigheter som män. Helt plötsligt, och med invandringen från muslimska länder är det accepterbart att kvinnor berövas det svenska kvinnor kämpat för, och ska underkasta sig muslimska män och klä sig som de anser passande. Det har gått så långt vi i Sverige ska acceptera att om en man kräver det ska en kvinna gå runt som en vandrande sopsäck med titthål. Var är ni nu svenska feminister, vänsterradikaler som står upp för kvinnors rättigheter i samhället, och kräver kvoteringar? Eller ni journalister som efter varje val utvärderar hur många kvinnor som fått en statsrådspost baserat på 50/50, annars blir rubrikerna feta om männens dominans i regeringen.
Ett annat exempel är att muslimer inte äter fläskkött. Grunden till detta är att man när koranen skrevs hade man trikiner. Det kände man inte till då, och givetvis var trikiner ett problem i fläskkött, och muslimer förbjöds i koranen äta fläskkött. Det var kanske klokt för 1400 år sedan, men idag och i Sverige känner vi till problemet och det finns inte här och 2012. Men eftersom det står i koranen får muslimer inte äta fläskkött. Fullt logiskt, eller hur? De senaste vetenskapliga rönen från 600-talet. Är detta accepterbart?

Ett liknande fenomen är halalslakt. Jag vet inte om det står något om det i koranen, men i de flesta fall pratar vi om rent djurplågeri, i synnerhet om vi pratar om större djur.

Vidare i koranen står det att en muslim både ska se ner på en icke troende, och kommer att belönas i himlen om man dör för att man dödat icke troende. Jag ställer mig alltså frågan hur detta är förenligt med svensk lag.

Min slutsats är att koranen på ett antal punkter både emotsäger svensk kultur, våra normer och direkt svensk lag.

Det går inte att längre sopa detta under mattan med hänvisning till ”religionsfrihet”. Muslimerna i Sverige har nu ett mycket enkelt val; antingen tar man bort alla delar av koranen som strider mot svensk lag, eller åxå förbjuds hela skriften rakt av.

Jag får inte skriva saker som strider mot svensk lag på denna blogg, men det är tydligen accepterbart att sprida koranen som uppmanar till lagbrott. Vad finns det för logik i detta? Och jag ställer mig frågan om svenska lagen ska gälla i Sverige och är överordnad religioner och religionsfrihet eller inte. Javisst, religionsfrihet har vi, men svensk lag gäller i Sverige, och alltså är det bara att kräva att delar av koranen ska strykas eller man förbjuder hela koranen rätt av. Vi kan väl rimligtvis i detta demokratiska västerländska land acceptera skrifter som är 1400år gamla från arabvärlden, och uppmanar till lagbrott som mord?

Inga kommentarer: