söndag 19 februari 2012

Lite om media


Jag har funderat lite på det här med hur det fungerar i Sverige med propaganda. Det som slår mig är att det på en site som Avpixlat bara finns personer med i stort sett samma åsikter. Man tjafsar inte med varandra utan bara instämmer med hur förbaskat snett det har gått i detta land. Vi pratar alltså om en site som vanligtvis har mellan 500-1000 samtidiga läsare, och man tillåts uttrycka sina åsikter utan att bli censurerad eller bannad. Det verkar som man knappt behöver radera kommentarer, alla har i stort sett samma åsikter, och man är nu under plats 50 på Alexa. Enigheten om att hela invandringspolitiken totalt har havererat är man enig om, och att pressen totalt förtiger både invandringens problem och kostnader. Man berättar invandringens baksidor, sanningen, yxar journalister och politiker som uppenbarligen ljuger svenska folket rakt i ansiktet.

Låt oss dra tillbaka klockan några år. Först var givetvis nte Sverigedemokraterna ett problem, och Mona Sahlin och Maud Olofsson ställde upp i debatt med/mot Jimmie Åkesson 2009 och blev totalt yxade som de riksdagspolitiker de var. Reinfeldt vägrade att debattera med SD ftersom han ”inte kunde vinna en sådan debatt”. Den erfarenheten fick dem att slicka sina sår och starta propagandaapparaten på numer känt manér. Vellingeincidenten, där Schlingman/Billström beordrade Vellinge att ta emot ”flyktingbarn” under hot om lagändring, gjorde saken ännu värre och dekret gick ut till media att radera allt som inte var politikiskt korrekt. Valet 2010 närmade sig, och SD fick allt större opinionssiffror trots alla åtgärder man vidtagit. Desperationen steg och det ledde till att man i praktiken blockerade all information som inte instämde med sjuklöverns sanslösa invandringspolitik. Företaget Interaktiv Säkerhet i Varberg hade och har grupper som jobbar enbart med att radera all information som man enligt PK-order inte vill att medborgarna ska få ta del av. Man bannar bloggar och raderar kommentarer, helt oavsett om de varken strider mot kommenteringsreglerna eller lagen. Det är svensk yttrandefrihet som stipuleras i grundlagen.
Vi denna period, var det rent larvigt att läsa medias information. Man publicerade bara positiva saker om invandringen och berättade snyfthistorier, i kombination med bilder på lyckliga familjer som återförenats i Sverige, och idrottsprestationer utförda av personer som uppenbarligen inte hade svenskt ursprung.

Nätet är ett relativt anonymt forum. När man kommenterar är man anonym. Detta ligger helt i linje med yttrandefrihet i sig och det intressanta är vad man skriver, inte vem som skrivit. Alltså har tidningarna tagit till en ny policy; man avkräver de som skriver identitet och e-mail. Inte för att det egentligen spelar någon roll, men sannolikt rapporterar man dessa uppåt så att man kan skapa ett register/databas på olika personer, deras identiteter och IP-adresser. Ärligt talat, och tänk lite; Vad ska en tidning med IP-adress, mailaddress till om det inte är för att man rapporterar uppåt? De är givetvis ansvariga för vad de publicerar, men detta sköts ju via Interaktiv Säkerhet AB, så om övertramp sker kan de skylla på detta företag som inte gjort sitt jobb. Nix, man vill bara ha identiteten på personer och deras IP för att rapportera uppåt. Denna blogg är bannad av SvD, utan motivation eller anledning, och inga länkningar jag gör kommer att visas på SvD:s sidor, oavsett ämne. Märkligt, eller hur?

Men i Sverige finns ju inga övervakande myndigheter och vi har tryck och yttrandefrihet, eller hur? Inga DDR-fasoner och informationsfrihet råder, eller hur?

Avpixlat sticker säkert i politikernas ögon, men man är handlingsförlamad. Den propagandaapparat man har kan inte hantera detta. Det är ett nytt media, man bryter inte mot lagen, och skulle man försöka ge sig på denna informationskanal skulle det var mer än uppenbart vad man håller på med. Ja, vad håller man på med? Låt mig enkelt berätta; åsiktskontroll, åsiktsregistrering, och propaganda i alla medier man kontrollerar. Tidningar, public service och internet. Sverige 2012, med public service varandes det enda media i hela världen som förmedlar fakta, information, utbildning helt opolitiskt. Tror du det och betalar för det är du...dum. Men det måste du. Att inte betala licens om du har en "kanalväljare" är ett brott.
Märkligt nog kramar alla partier inom sjuklövern public service som en snuttefilt. Att avskaffa public service, sälja ut dem, eller konkurrensutsätta dem kommer inte på tal. Av det kan du dra dina egna slutsatser.

Inga kommentarer: