tisdag 7 februari 2012

På ren svenska - försäkringsbedrägeri


Vi har en offentlig sektor som motsvarar ca 50% av BNP, försvaret är nedskuret till ett skämt, skolorna är usla, man plockar in ”berikare” som kostar massor, både rent monetärt för försörjning och i form av brott och skadegörelse. En nyanländ gammal flyktinginvandrare från Långtbortistan får mer pengar än en pensionär som jobbat hela sitt liv i Sverige. I SvD kan vi nu läsa att statsskulden är 1135 miljarder.

Så nu ska man höja pensionsåldern, eftersom man slarvat bort alla pensionspengar, och snackar om omskolningar av 50-åringar.  De som har arbetat i detta land har vetat och jobbat efter att pensionsåldern är 65. De har betalat skatt hela livet och förtjänar en dräglig tillvaro, när och efter de går i pension vid 65. Det får de inte idag, pensionen är väl lägre än socialbidraget (tror jag), och ovanpå det snackar Reinfeldt om att höja pensionsåldern.

Men Reinfeldt…varför 75 år? Ta i ordentligt nu. Medborgarna kan väl jobba tills de ”faller av pinn” oavsett ålder? Spola pension helt eller sätt att man har rätt till ett visst litet bidrag när man fyllt 100 år, och behöver bara jobba halvtid. Vid 120 års ålder har man rätt till full pension. Ja, alltså mindre än vad en nyanländ gammal anhöriginvandrare har rätt till. Och man får en omsorgsfull vård av Carema, om man nu skulle behöva.

Det finns en juridisk term som heter försäkringsbedrägeri. Man har en överenskommelse och den håller man. Har man en överenskommelse håller man den, det har svenska medborgare med staten, och man betalar pengar till sin pension hela livet, och dessa pengar har man sedan rätt till. De som arbetat hela livet i Sverige har en rätt till en dräglig pension, det är en överenskommelse som gällt i många år och vi i Sverige har ett av väldens högsta skattetryck, emedan vi kan läsa om att AP-fonderna försnillat pengar på dåliga investeringar och skyhöga löner för deras förvaltare.  Pensionsåldern 65 år. Idag får svenska pensionärer någon form av fattigbidrag, och hamnar i moderna fattigstugor under Caremas vård, och ska hålla tyst emedan vi kan se en leende statsminister på bilderna i dagspressen. För att citera Magnus Uggla; Jag mår illa.

Länkar:
DN (Mitt i livet? Vid 50 års ålder...hur många blir 100år?)

SvD (Vart tar pengarna vägen Reinfeldt?)

1 kommentar:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Nästa gång deklarerar väl Svinfäldt att det räcker inte med att arbeta 8 timmar per dag, utan att regeringen blir tvungen att höja arbetstiden till det dubbla, 16 tim/dag. Eftersom vi inte går i tjörkan längre så behöver vi heller inte vara lediga på söndagar. Så det blir 16 tim/dag 365 dagar om året. För så låg lön att båda föräldrarna måste jobba för att få ihop sin knapra lön. Visserligen kommer föräldrarna inte orka med sina egna barn, men det gör ju ingenting, det tar Svinfäldts indoktrinerings-fabriker hand om. Jobba, äta, sova, skita, jobba, äta, sova, skita, jobba... Det blir framtiden för slav-svensken i Svinfäldts dröm-samhälle. Lydiga robotar som gör som dom bir tillsagda, annars blir dom av med sitt monotona arbete och överförda till Fas-3 istället. Arbeit macht frei!!