tisdag 27 mars 2012

Another day in paradise- waiting for 2014

Sverige har dalat på topplistan över de länder som tar emot flest asylsökande. 2007, under pågående Irakkrig, var vi det land i världen som tog emot flest asylsökande, näst efter USA. 2011 låg vi på femte plats.

Ovanstående kan man läsa i SvD, på denna länk som ”Fakta: Sverige som asylland”. 

Ok, nu tar vi det lite logiskt.

För det första; är det någon form av tävling? Vad vinner man för pris om man tar emot ”flyktingar” som till stor del inte är just flyktingar enligt FN:s definition på flyktingar? Ska vi snacka om det senaste riksdagsbeslutet om anhöriginvandring?
Varför tar Sverige emot 30-40% av riktiga flyktingar av hela FN:s flytingkvot för EU? Har vi 30-40% av EU:s befolkning, och har vi inte kostnader och problem så det räcker?

För det andra; hur mycket problem ser vi idag som en följd av den s.k. flyktingmottagning vi haft de senaste åren?. Hur ser det ut i Rinkeby och Rosengård?


För det tredje; vad är kostnaderna för den sanslösa invandringspolitk man de senaste åren bedrivit? Ett s.k. ”enasamkommande flyktingbarn”, d.v.s. en lycksökande muslimsk skäggig ankarman kostar skattebetalarna minst 1.2miljoner per år, som suktar efter PUT och ”hittar” hela släkten när han fått uppehållstillstånd.

För det fjärde; Är tävlingen relaterad till befolkningsmängd, landyta eller vad? Vi är sådär 9 miljoner i detta lilla land, och räknar man mot befolkningsmängden är har vi tagit emot sannolikt flest s.k. flyktingar i hela världen. Varför inte jämföra med Ryssland, eller Brasilien som har enorma ytor, eller baserat på befolkning - Kina har sådär 1.3 miljarder invånare?

Men som vanligt; denna blogg är bannad av SvD, så ingen anledning till förvåning om SvD inte listar denna blogg under ”Blogglänkar”. Demokrati och yttrandefrihet…nix, inte i Sverige.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad man vinner? Som medlem av eliten vinner du PK-poäng, som du kan använda för att imponera på andra medlemmar av den svenska eliten och använda för att få makt och välbetalda jobb.

Sedan tycks vår elit ha något sjukligt behov av att göra "goda" gärningar för att tvätta bort sitt dåliga samvete för tvångssterliseringarna, att vi vek oss för nazisterna, och för att vi är vita i största allmänhet.

Ulmerkotten sa...

Mmmm... ja, uppenbarligen har du rätt när det gäller Ullenhag och Billström. Ministerposter är inte fel och att få vandra i maktens korridorer.

Tvångssteriliseringarna är en egen historia som skedde ända till 1975, och Medicinalstyrelsens arkiv är än idag hemligstämplade. Sterolisering av kvinnor var regel av kvinnor som gjorde abort.
Jag har en gammal uppslagsbok från 30-talet, förresten, där man visar hur en same (d.v.s. lapp som det står), ser ut. Någon person med detta utseende har jag aldrig sett. Mycket märkligt.
Nazisterna mördade oliktänkande och lägre raser. I Sverige steriliserades de, och de svenska raslagarna var minst lika strikta som de tyska. HSB hade som satt i system att rapportera medborgare "som inte borde få föröka sig".

Men nu är det tyst...