torsdag 8 mars 2012

Arabisk vår - eller höst?

Det här var ju en liten söt artikel i DN om kvinnorna i Egypten. Man berättar om kampen för kvinnors rättigheter och andra saker som kvinnlig omskärelse. Läsaren ska få bilden av att det finns hopp och att kvinnor har läge att vända utvecklingen under den arabiska våren.

Det vore förbaskat bra, och efter vad jag sett i media verkar det som man inom arabvärlden snarare betraktar kvinnor som egendom på två fötter, och det står männen fritt att misshandla dem, könsstympa dem och generellt behandla dem värre än svenska pigor när det begav sig. Unicef rapporterade 2010 att 91 % av alla kvinnor i Egypten har utsatts för könsstympning


Generellt i media är det så att ett exempel verkar som det gäller för alla. I detta fall att Egypten går mot en mer liberal kvinnosyn, demokrati, och kvinnors jämställdhet. Hallå - vi snackar om ett land med knappt 10 gånger fler invånare än Sverige, en intervju är egentligen inte ett dyft värd eller representativ, ha detta i åtanke.

Låt mig betvivla att det är så, alltså att den arabiska våren kommer föra ett uns gott med sig för kvinnor. Egypten är Afrikas folkrikaste land med drygt 80 miljoner invånare och de som uppenbarligen tagit makten är det ”muslimska brödraskapet”. De stöder sig på koranen och islam, och i dessa mäns huvuden är kvinnor ägodelar som ska behandlas som koranen och imamerna föreskriver.

Jag tror alltså på kvinnodagen att den arabiska våren, snarare är en kvinnornas höst och sedan vinter eftersom, ursäkta ordvalet, muslimska idioter till män, med koranen i handen och stödda av imamer, och i stor majoritet inte har några som helst problem att göra som de vill.

Men det är ju en söt liten artikel om förhoppningar, visioner och lite flum, som avrundas med ” – Och med en kvinna som president! Jacinthe nickar. Båda skrattar högt.”.

Jag har påtalat det tidigare, islam är en ond religion. Den legaliserar mord, den förtrycker kvinnor. Alla som inte är troende ska dödas. Koranen är skriven för 1400 år sedan och den som tror att en sådan skrift ska gälla 2012 är rent utsagt dum.

Här i Sverige borde vi börja med att förbjuda koranen, det står massor i den som strider direkt mot svensk lag. Religion eller inte spelar ingen roll, svensk lag står över religioner i detta land.

Men man vill ju vända trenden enligt artikeln. Som trenden ser ut är det nog snarare så att kvinnorna som intervjuas riskerar att mördas för sina åsikter. Om detta händer vill vi se rubriker i DN…eller kanske det ska tystas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den arabiska våren har långt att gå. Snarare än demokrati byter den ut terror av minoritet mot terror av
en majoritet. Rättigheter för kvinnor och minoriteter får Egypten och andra länder i den arabiska våren som sagt vänta länge på.